Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Novi Gorici aktivnega življenja željna tudi starejša populacija

Javni Zavod Za Sport

Evropska komisija je pred kratkim razglasila, da je projekt ''In Common Sports'', v katerem je sodeloval Javni zavod za šport Nova Gorica, zmagovalec v medgeneracijski kategoriji na prireditvi BeActive!

''V okviru evropske komisije vsako leto poteka tekmovanje ''BeActive'', kjer se znotraj posameznih kategorij podeli nagrade. Projekt ''In Common Sports'', v katerem je sodeloval tudi Zavod za šport in se letos tudi zaključuje, je osvojil prvo mesto v kategoriji med generacijami oz. po angleško Across Generations,'' je povedala direktorica Zavoda Aleksandra Fortin.

S projektom so v športne aktivnosti želeli vključiti tudi starejšo populacijo: ''Projekt je promoviral aktivno življenje starejših nad 60 let skozi športne programe in vključevanje v tekmovanja. Se pravi aktivno življenje tudi po 60 letu, kar pomeni več zdravja in večjo kvaliteto življenja.''

Novogoriški Zavod za šport je uspel v projekt zvabiti več kot 150 ljudi, starejših od 60 let, kar je dokaz, da je tudi omenjena starostna kategorija željna aktivnega življenja, kar je glavni cilj projekta, zaključi Fortinova.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down