Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V nedeljo bodo Novo Gorico ponovno obiskali starodobniki

Foto: Rally Nova Gorica

Se morda še spominjate mestnih ulic Nove Gorice med letoma 1958 in 1971? Takrat so se v mladem mestu tradicionalno merili starodobniki iz celega sveta. Ob pogledu na dvokolesnike različnih prostorninskih razredov, katerih tekme so veljale za več prvenstev, boste lahko uživali tudi letos, in sicer v nedeljo, 27. avgusta, pred novogoriško Občinsko palačo.

''V nedeljo imamo ponovno, kot vsako zadnjo nedeljo v avgustu, srečanje s starodobnimi vozili in obletnico zadnje dirke po ulicah Nove Gorice. Predstavljena bodo starodobna vozila in starodobni dirkalniki,'' pove predsednik Avto Moto Društva Gorica Miran Mozetič.

Vse skupaj se začenja z zborom ob 9. zjutraj, ob 10. je na sporedu krog po ulicah Nove Gorice z avto & moto starodobniki, ob 11. pridejo na vrsto starodobni dirkalniki: ''Dirke so potekale po različnih poteh v Novi Gorici, mi bomo štartali pred občino, šli bomo po Kidričevi ulici levo do krožišča, na Erjavčevo ulico do Prvomajske, po njej do semaforja proti Gradnikovi ulici in potem po Jelinčičevi ulici spet na Kidričevo ter zaključimo pred Mestno občino Nova Gorica.''

Med 12. in 13. uro pa organizator AMD Gorica pred občinsko palačo pripravlja še razstavo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down