Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Kobaridu slavil Kolumbijec, balinarke zaključile sezono

Sobotna četrta etapa Dirke po Sloveniji, ki se je zaključila v Kobaridu, je pripadla Kolumbijcu Jesusu Davidu Peñi Jimenezu. Po dvakratnem vzponu na Kolovrat in spustu do Kobarida je Pena kljub tehničnim težavam ugnal moštvenega kolega Filippa Zano in še enega Italijana Diega Ulissija.  Za Peno je bila to sploh prva zmaga v poklicnem kolesarstvu. 

Slovenski as Matej Mohorič je na našem koncu zasedel šesto mesto, se je pa razveselil zmage v nedeljo, na zadnji etapi od Vrhnike do Novega mesta. Drugi najboljši Slovenec te zadnje etape je bil Luka Mezgec, ki je končal kot tretji, oziroma najboljši iz prve zasledovalne skupine. V skupnem seštevku je slavil že omenjeni Filippo Zana. 

Poglejmo še k balinarkam, ki so čez vikend zaključile tekmovanje v 1. ligi za članice. Predstavnice Deskel so sezono zaključile na tretjem mestu, igralke Podskale Vipave pa takoj za njimi. V zadnjem krogu prve moške lige je Nanos na gostovanju pri Kozleku moral priznati premoč domačinom, ki so bili boljši s 17:5. Tako so tekmovalno obdobje zaključili na dvanajstem mestu.

Je pa Bistrica pri Tržiču včeraj gostila tudi državno prvenstvo v hitrostnem in natančnem zbijanju za članice in mladinke. Pri članicah je v hitrostnem zbijanju slavila Jacqueline Strnad iz kluba Podskala Vipava, pri mladinkah pa je bila v natančnem zbijanju najboljša Eneja Ozbič Primc iz ekipe Skala Sežana.

Foto: Facebook/Tour of Slovenia

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down