Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Kobaridu bo nastalo novo igrišče z umetno travo

Umetna Trava Kobarid

Občina Kobarid pričenja s postopno ureditvijo površin v tamkajšnjem Športnem parku. Dela na večnamenskem igrišču, kjer je bilo igrišče z umetno travo, so se začela že v drugi polovici preteklega leta. Poleg tega je bila izdelana programska idejna zasnova preureditve asfaltnega igrišča, ki je bila tudi predstavljena zainteresirani javnosti.

''Gremo v smeri preureditve oz. posodobitve Športnega parka. Mi smo že imeli igrišče z umetno travo, a je čas naredil svoje in je postalo dotrajano. Morali smo poiskati primerno nadomestno lokacijo in prav tukaj, kjer je sedaj asfaltno igrišče, smo ugotovili, da bi lahko naredili novega, skupaj z ustreznimi prostori,'' je razkril kobariški župan Marko Matajurc.

Na lokaciji asfaltnega igrišča, ki predstavlja površino na zahodnem delu atletskega stadiona, se bo vzpostavil delno nadkrit objekt, ki obsega v pritličju parkirišče za osebne avtomobile, v nadstropju pa igrišče z umetno travo, dimenzij 40x20 metrov. Parkirišče bo zagotavljalo 44 parkirnih mest za osebna vozila, od tega bosta dva namenjena invalidom.

V spodnji etaži bodo umeščeni servisni prostori, javne sanitarije, stopnišče in dvigalo. Ob igrišču bi bile nameščene premične tribune, ki se jih po potrebi lahko tudi odstrani. Na južni strani je predvidena postavitev umetne plezalne stene.

''Na nekdanjem igrišču z umetno travo, ki smo ga odstranili, bo nastalo igrišče s posebno površino, namenjeno košarki,'' dodaja Matajurc.

Že novembra so na predstavitev programske zasnove o preureditvi obstoječe športne površine v Športnem parku Kobarid povabili predstavnike športnih društev, tekaškega kluba, košarkarskega kluba, Krajevne skupnosti Kobarid, Kluba malega nogometa Oplast in Plezalnega kluba 7b+.

Predstavitev tega novega projekta je bila javnosti, kot že rečeno, namenjena tudi nekaj dni nazaj: ''Občani so se bolj zavzemali za asfaltno površino, ki pa za nogometno igrišče ni več v trendu. Danes se bolj gre za umetno travo ali kakšno drugo površino. V osnovi pa smo začeli projekt prav s tem namenom, ker vemo, da imamo veliko mladih, KMN Oplast je le nogometni klub, ki je v slovenskem prostoru močno zastopan.''

Občina bo, tudi na podlagi zbranih predlogov in mnenj, pristopila k nadaljnjim korakom urejanja območja Športnega parka.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down