Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Izraelu se je pisala zgodovina goriške atletike

Štirje atleti AK Gorica so nastopili na evropskem prvenstvu v konkurenci tekmovalcev do 20. leta starosti, ki je prejšnji teden, med 8. in 10. avgustom, potekalo v izraelskem Jeruzalemu.

Cilj je bil dosežen, saj sta se dva predstavnika goriškega kluba uvrstila v finale, je ponosen trener Oliver Batagelj: ''Cilj je bila uvrstitev v dva finala. Treba je povedati, da smo prvič v zgodovini AK Gorica, ki je že imel odlične atlete v katerikoli kategoriji, imeli na velikih tekmah tako veliko število tekmovalcev, tj. 4. Tudi med vsemi slovenskimi klubi je v selekciji U20 na EP bila Gorica najbolj številčna in noben drugi klub ni imel 4 tekmovalcev. S tega stališča je bil to uspeh.''

Prvi dan je Vita Benedetič v finalu skoka s palico dosegla 12. mesto, Ema Rodman pa je pri teku na 400m z ovirami finale zgrešila in pristala na 30. mestu.

Drugi dan je Maj Cizera Turk v finalu troskoka s 15,62m dosegel nov osebni rekord, s katerim se je uvrstil na 4. mesto, do stopničk sta mu zmanjkala le pičla 2 centimetra. Le za 14 cm je, prav tako v troskoku, finale ušlo Filipu Bizjaku.

Zadnji dan sta Maj Cizera Turk in Vita Benedetič v finalu nastopila manj posrečeno. Cizero Turka je po 4. mestu v kvalifikacijah doletela poškodba, tako da se je na koncu uvrstil na 11. pozicijo. Benedetičeva pa je imela težave z izbiro palic (kriva je bila tudi ponesrečena logistika), kar jo je umestilo na končno 12. mesto.

V troskoku je nastopil še Filip Bizjak, v teku na 400 metrov z ovirami pa Ema Rodman, žal pa se v finale nista uspela uvrstiti.

''Nastopi so zelo odvisni od dnevne forme, razpoloženja, pa tudi psihološkega momenta - prisotna so velika pričakovanja in velika želja, ki včasih tekmovalce nagradi z boljšim dosežkom, včasih pa deluje ravno obratno in tekmovalec podleže pritiskom,'' še razkrije Batagelj.

Sledi svetovno prvenstvo za člane v Budimpešti, potem pa zaslužen počitek. Tekme so ponovno na sporedu septembra, med drugim tudi Atletski pokal Slovenije za člane in starejše mladince ter državno prvenstvo za mlajše pionirje. Mednarodni mnogoboji in mitingi se vračajo konec septembra.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down