Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Danes boj za veliko nagrado Nove Gorice in Vipavske doline

Mednarodna kolesarska zasedba se danes zbira na Goriškem za prvo Kolesarsko dirko za veliko nagrado Nove Gorice in Vipavske doline, štart dirke bo ob 13. uri pred prodajnim salonom mebloJOGI v Kromberku, cilj pa predvidoma ob 16.30 pred Eda centrom na Erjavčevi ulici v Novi Gorici.

Nastopilo pa bo 26 klubov in okrog 170 kolesarjev, dirka je vpisana v koledar Mednarodne kolesarske zveze, spremljati jo bo mogoče v živo na družbenih omrežjih kluba, mestne občine Nova Gorica in javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina. Direktorica Erika Lojk je poudarila pomen tovrstnih dogodkov za turizem. »Nam tekmovalci polnijo turistična kapacitete za to noč oziroma tudi dve, hkrati obiskujejo tudi naše lokalne ponudnike, neposreden prenos bo pripomogel k temu, da bo destinacija postala še bolj prepoznavna.«

Zaradi bolezni je današnjo udeležbo na tekmi odpovedal 21-letni Matevž Govekar, Tirol KTM, je pa prijavljenih 26 ekip in preko 160 kolesarjev.

Iz Kromberka se bodo kolesarji podali proti Ajševici, nato po glavni regionalni cesti skozi Šempas in Črniče v Selo, tam nato kolesarji naredijo 5 krog na relaciji Selo – Potoče – Preserje – Branik – Dornberk – Selo, in po regionalni cesti ponovno proti Ajševici, kjer pa zavijejo v Rožno Dolino. Tu se nato začnejo 4 zaključni krogi: Eda center – križišče pri Qlandiji – skozi tunel v Rožno Dolino in čez Kostanjevico ponovno do Eda centra, kjer je zaključek dirke. 

Zaradi dirke bodo po Vipavski dolini občasne mobilne zapore, v Novi Gorici pa bo popolna zapora med 15.30 in 17.30 v cestnem krogu od Erjavčeve ulice na Ulico Tolminskih puntarjev, mimo nebotičnika do Qlandije, po Vojkovi cesti skozi predor na Vipavsko cesto v Rožno Dolino, proti meji ter nato po Poti na Pristavo do Erjavčeve ulice.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je potrebno storiti ob prejemu informativnega izračuna dohodnine? Sreda na Robinu!

Preberi več

Finale POPRI odpira vrata javnosti

Preberi več

KORAKI DO USPEHA: Tina Novak Samec in Jure Štekar

Preberi več

Dobre zgodbe tedna - petek po 11.uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down