Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ultra Trail bo Vipavsko dolino znova združil s čezmejnim območjem

Ultra Trail Vd 2024 Tiskovka Napoved

Tudi letos se bo odvila ena največjih tekaških prireditev na slovenskih tleh. Ultra Trail Vipavska dolina se prične 26., traja pa vse do 28. aprila, bo pa že v četrtek, 25. tega meseca, v Športnem centru v Ajdovščini odprto sejmišče, na katerem bodo tekači prevzeli štartne številke.

''Prijavljenih je več kot 2000 tekmovalcev, od teh je skoraj polovica tujcev. Imamo 6 tekaških disciplin, 160-kilometrski Emperior, 110-kilometrski Centurion, 60-kilometrski Gladiator, 30-kilometrski Legionar, 15-kilometrski Asterix in 10-kilometrski tek Castra,'' je povedal direktor prireditve Boštjan Mikuž.

Kot poklon bogati rimski dediščini Vipavske doline so razdalje poimenovane po rimskih bojevnikih, poleg vseh naštetih pa ponujajo tudi 10-kilometrski Obelix Hike & Wine in tek za otroke.

''Prve tekmovalce pričakujemo v cilju v soboto, po 12. uri, na Lavričevem trgu. Letos je prav ta novost, da selimo cilj izpred Športnega centra Ajdovščina na Lavričev trg. Tam pričakujemo množične prihode (v soboto, op. p.) do okrog 20. ure, zadnje tekmovalce na 100-kilometrski in 160-kilometrski preizkušnji pričakujemo do nedelje popoldan.''

Tekmovalci prihajajo iz kar 40 različnih držav. Trase se vsako leto spreminjajo in prilagajajo tudi lokalnemu okolju. Emperior, najdaljši, 165-kilometrski tek, ki velja za edino tovrstno tekmovanje v Sloveniji s 100-miljsko razdaljo, bo povezal praktično celotno Vipavsko dolino, Goriško območje, Kras, zašel pa bo tudi v sosednjo Italijo. Na trasah bo 15 okrepčevalnih postaj, sodelovalo pa bo tudi več kot 500 prostovoljcev.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down