Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ultra tekaški dogodek ''100 ob Mrzli reki'' letos z rekordno udeležbo in spremenjeno traso

Foto: I Feel Slovenia

Športno društvo tekači Vipavske doline se tokrat predstavlja s prenovljeno zasnovo ultra tekaškega dogodka 100 ob Mrzli reki. V nedeljo, 8. oktobra, bodo tekmovalci tekli po ulicah Ajdovščine.

Predsednica organizacijskega odbora Alenka Čadež Kobol razkrije, da letos pričakujejo rekordno udeležbo: ''Čez 320 tekmovalcev imamo na štartni listi, prihajajo iz 5 držav, v glavnem gre za okoliške države, se pravi Italija, Avstrija, Madžarska, tudi Francoza imamo, glavnina tekmovalcev pa je iz celotne Slovenije.''

Poleg tekov na 100, 75 in 50 kilometrov so za popestritev dodali še ekskluzivno promocijsko tekmo štafet podjetij Vipavske doline na simbolni razdalji 10 kilometrov. Dogajanje se sicer pričenja že ob 7. uri zjutraj, ko se na progo podajajo tekači na 100 kilometrov – ta tekma šteje tudi za državno prvenstvo.

Tekači se bodo srečali z novo mestno traso: ''Letos je prenovljena celotna proga, prej smo imeli tekmovanje na ajdovskem polju, zdaj smo pa tek preselili v samo mestno jedro. Na Lavričevem trgu bo štartno-ciljni prostor in trasa je 2,5-kilometrski krog, ki poteka po mestnih ulicah Ajdovščine,'' doda Čadež Kobolova.

Razglasitev rezultatov bo ob 19.30 v Dvorani prve slovenske vlade, razglasitev rezultatov tekme štafet podjetij Vipavske doline pa že ob 13ih na Lavričevem trgu.

Zaradi tekmovanja bodo urejene delne oziroma popolne zapore Gregorčičeve ulice, Vilharjeve ulice in Ceste 4. Prekomorske, urejena bo polovična zapora na glavnem mostu čez Hubelj, dostop na Lavričev trg bo v nedeljo onemogočen.

Vse informacije najdete na spletni strani in družbenih omrežjih 100 ob Mrzli reki.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down