Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

''Ujemi svoje sanje'' v Vedrijan vsako leto privabi več navdušencev dirkalnih avtomobilov

V nedeljo so v Goriških Brdih na sceno prišli ljubitelji bencinskih hlapov. Odvijala se je namreč zdaj že tradicionalna prireditev Ujemi svoje sanje.

Gre za demonstracijsko vožnjo dirkalnih avtomobilov, ki nastopajo na različnih tekmovanjih po Sloveniji, od relija do gorskohitrostnih preizkušenj. Dogodek je potekal na relaciji Gonjače-Vedrijan.

''Prireditev se odvija že 12 let, vmes smo sicer zaradi Covida-19 bili prizemljeni, tako da smo na novo pričeli s še večjim zagonom. Prireditev je namenjena popestritvi dogodkov v Brdih s podporo različnih dejavnikov, ki nam stojijo ob strani in skrbijo za to, da prireditev živi in bo tudi v naprej, vsaj mi smo tako prepričani, živela,'' pove eden izmed koordinatorjev prireditve Ljubo Marinič.

Prireditve se je udeležilo med 20 in 30 dirkalnih vozil, tudi 3 formule. Kar je za takšne dogodke najbolj pomembno, v Vedrijan vsako leto z velikim zanimanjem prihaja vedno več ljudi: ''Kot organizator nastopa Mladinsko društvo Vedrijan, pri katerem so z nedeljskim obiskom zelo zadovoljni. Obisk se vsako leto povečuje, interes je velik. Nismo v skrbeh, da se prireditev ne bi več odvijala.''

Organizatorji se vsakič znova trudijo, da se z namenom popestritve dogajanja pripravi kakšna novost. Vedno se pojavi kakšno novo vozilo, ki v slovenskem dirkalnem prostoru zaseda visoke pozicije. V tej luči že pogledujejo proti prihodnji, že 13. izvedbi dogodka Ujemi svoje sanje, ki ga načrtujejo prihodnje leto v istem terminu.

(Foto: Facebook/UJEMI SVOJE SANJE)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down