Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Tudi jubilejna 30. Dirka po Sloveniji skozi Vipavsko dolino in s ciljem v Novi Gorici

Koelsarska Dirka Po Sloveniji 2024
Foto: Mestna občina Nova Gorica

Kolesarstvo je šport, ki se v Sloveniji pospešeno razvija in to prepoznavamo tudi na Goriškem in v Vipavski dolini. Kolesarska karavana v okviru jubilejne 30. Kolesarske dirke po Sloveniji bo ponovno zavila tudi na naše območje. V petek, 14. junija, bo ob 15. uri cilj letošnje 3. etape v Novi Gorici.

Poseben značaj ji bo dodala čezmejna trasa, saj bodo kolesarji prečkali državno mejo in se nato vrnili v Slovenijo. V Novi Gorici, ki bo prihodnje leto Evropska prestolnica kulture, se že pripravljajo na gostoljuben sprejem tako kolesarjev kot vseh kolesarskih navdušencev.

Kje bo trasa natančno potekala? ''Od Ljubljane preko Kalc, stare pošte in Ajdovščine v Selo, Dornberk čez Gradišče v Renče, skozi Šempeter v Novo Gorico, kjer bo prvič posebnost, da bo šla dirka čez Damber na Ravnico mimo samih hiš skozi urbano naselje, malo za spremembo, potem bo dirka zavila v Brda, kjer bo šla v Dobrovo, Medano in čez Cerovski klanec, čez italijanski del, skozi center Števerjana v Gorico in potem v Novo Gorico ter še enkrat zaključni krog čez Damber na Ravnico, zaključek bo pred občinsko stavbo v Novi Gorici,'' razkrije predsednik novogoriškega KK MebloJOGI ProConcrete Rok Lozej.

Goriška in Vipavska dolina sta v zadnjih letih postali že tradicionalni partner kolesarske dirke Po Sloveniji. Dejstvu, da sta se izkazali za izredno gostoljubni, prikimava tudi Lozej: ''Ali da sta se sami izkazali ali pa je okolje začelo čutiti, da je skozi kolesarstvo možno pokazati in predlagati to destinacijo kot kolesarjem prijazno ter tudi ostalemu turizmu prijazno. Delamo z občino, z zavodi za turizem - tako Nova Gorica in Vipavska dolina kot Brda - z roko v roki in jih poskušamo najlepše prikazati tudi na kolesarskih dirkah.''

Dirka pomeni veliko priložnost za promocijo destinacije. V neposrednem prenosu jo bodo predvajali na drugem programu TV Slovenija in na Eurosportu. Lani jo je prav na Eurosportu spremljalo okoli 10 milijonov gledalcev, letos pa v televizijskih prenosih načrtujejo doseči 13 milijonov gledalcev ter 3 milijone spletnih uporabnikov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down