Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ta konec tedna v Solkanu kajakaška elita

Minuli vikend se je sezona kajakaških tekmovanj že začela na Savi v Tacnu, v prihajajočem pa Kajak klub Soške elektrarne in Kajakaška zveza Slovenije začenjata sezono na Soči v Kajakaškem centru Solkan. Dogodek bo potekal med 24. in 26. marcem.

„V Solkan za konec tedna prihaja veliko dobrih kajakašev, res elita. Popolna nemška reprezentanca, Italijani pa še 17 drugih držav. Tekma je velika – začetek mednarodne sezone v Evropi z ranking tekmovanjem in upamo, da bomo pod streho spravili vse naše tekmovalce.“

… pove Andrej Humar iz Kajakaškega centra Solkan. Etapa v Solkanu je že stalnica kot začetek sezone v Evropi. Letos je na tekmovanje prijavljenih skoraj tristo tekmovalcev iz osemnajstih držav. Domačini Luka Božič, Alja Kozorog, Sara Belingar, Niko Testen, Nejc Polenčič, Tine Kancler in Urban Gajšek bodo v članski konkurenci skušali na domači Soči zmago najprej preprečiti reprezentančnim kolegom, Petru Kauzerju, zlatemu olimpijcu Benjaminu Savšku in svetovni prvakinji Evi Terčelj; pa tudi vsem članskim reprezentantom iz ostalih sodelujočih tujih reprezentanc.

„Sigurno je Luka Božič tisti, od katerega pričakujemo največ, imamo pa še Aljo Kozorog, ki je tudi že olimpijka in še kup mladih, na katere računamo, da se bodo vmešali v borbo za zastopanje Slovenije na največjih tekmovanjih.“

Poleg članov bodo nastopili tudi najbolj obetavni mladinci in mladinke, ki  bodo tekmovanje izkoristili predvsem za nabiranje izkušenj in primerjavo, koliko sekund jim še manjka do tistih, ki zmagujejo na tekmovanjih za svetovni pokal.

"Ta tekma je predvsem pripravljalna, na njej ne samo naše, tudi vse ostale reprezentance vidijo, kako so delale čez pripravljalno zimsko sezono. Izbirne tekme se pa potem začnejo v Tacnu in na Poljskem."

Letošnja sezona bo še posebej napeta saj se bodo nabirale kvote za olimpijske igre Pariz 2024, ki se bodo začele čez manj kot petsto dni. Teden pred vrhuncem sezone v Tacnu bo spustaš Nejc Žnidarčič poizkusil pisati zgodovino na svetovnem prvenstvu v nemškem Augsburgu. V kolikor mu naslov svetovnega prvaka uspe osvojiti še sedmič, bo postal najtrofejnejši kajakaš v vsej zgodovini tega športa.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down