Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Svetovno kadetsko in mladinsko prvenstvo v namiznem tenisu bo prihodnje leto v Novi Gorici

Iz Amana, glavnega mesta Jordanije, prihaja dobra novica za Novo Gorico. Svetovna namiznoteniška zveza je sporočila odločitev, da bo mesto vrtnic prihodnje leto gostilo Svetovno prvenstvo v namiznem tenisu v kategorijah U15 ter U19.

Prvenstvo se bo odvijalo čez eno leto, in sicer konec novembra in v začetku decembra v športni dvorani Osnovne šole Milojke Štrukelj. Pri odločitvi svetovne namiznoteniške zveze je gotovo botrovala uspešna izvedba velikega mednarodnega namiznoteniškega turnirja, ki se je v Novi Gorici odvijal novembra letos, menijo na novogoriški mestni občini. Podžupan Simon Rosič je prepričan, da bo dogodek pomemben ne le za občino, temveč tudi za širšo regijo:

„Namreč znova se je potrdilo dejstvo, da rezultate na takem področju prinaša samo usklajen pristop vseh akterjev znotraj lokalne skupnosti v konkurenci oziroma v dogovarjanju s potencialnimi organizatorji velikih športnih turističnih zgodb.“

Tomaž Kralj, član Namiznoteniškega kluba Krka Novo mesto, ki je bil tudi organizacijski direktor letošnjega turnirja v Novi Gorici, takole pojasnjuje ozadje kandidature:

„To je plod šestletnega dobrega dela na področju organizacije mednarodnih turnirjev, kjer smo v zadnjih dveh letih celo eni vodilnih na svetu, kar nam priznava tudi WTT – svetovna namiznoteniška zveza, kar se je pokazalo tudi na ITTF zasedanju. Bili smo zelo pohvaljeni za organizacijo turnirjev. To je bila tudi ena izmed ključnih stvari, ki je pretehtala, da smo dobili to veliko prvenstvo, glede na to, da vedo, da slovimo kot zelo dobri organizatorji.“

Za organizacijo tega svetovnega prvenstva so v Jordaniji dobili kar 97 odstotkov glasov. Tovrstno svetovno prvenstvo je lani gostila Portugalska, letos Tunizija, po Novi Gorici pa bo leta 2024 gostiteljica Švedska.

S čim se je Nova Gorica tako izkazala, da je prepričala svetovno namiznoteniško zvezo?

„Nova Gorica ima tako prednost pred ostalimi, da ima eno dvorano nad drugo, kar je zelo pomembno, saj se rabijo velike površine. Pomembna je tudi bližina hotelov in pa gostoljubje, ki smo ga bili deležni s strani podžupana, Hita in vseh ostalih v osnovni šoli in gimnaziji. Predvsem pa bi rekel, da igra pomembno vlogo infrastruktura, brez tega je zelo težko organizirati take dogodke.“

Svetovno kadetsko in mladinsko prvenstvo v Novi Gorici bo potekalo v organizaciji Namiznoteniškega kluba Krka Novo Mesto, podjetja Sportsmen in pod okriljem Namiznoteniške zveze Slovenije. Da so se Novi Gorici odprla vrata do namiznoteniškega sveta, pa ima zasluge tudi domači šampion Bojan Tokić.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down