Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Statuo za življenjsko delo v ajdovskem športu prejel Klavdij Brecelj

Klavdij Brecelj Nagrada Sportnik Ajd 2024
Foto: Občina Ajdovščina

Športna zveza Ajdovščina je tudi letos podelila priznanja posameznicam in posameznikom, ki so v lanskem letu najbolj zaznamovali šport v Vipavski dolini.

Predsednik Miloš Popovič pravi, da je športna dejavnost v regiji v rahlem vzponu:

Statuo za življenjsko delo je prejel Klavdij Brecelj, ki se je v zgodovino ajdovskega športa zapisal kot organizator klubskega kolesarjenja. Začel je v klubu Sivi Čaven, potem pa je vodil Yoviland, ki se je kasneje preimenoval v Kolesarski klub Castra. Brecelj je organizator dirk na Predmejo, bil pa je aktiven tudi v športni zvezi.

Letos sta bili podeljeni dve novi priznanji. Priznanje za področje dvojne kariere je prejel mladi košarkar in uspešen dijak Erik Curk, ki je v lanski sezoni dosegel odličen šolski uspeh, hkrati pa se je z ekipo Leone do 18 let uvrstil med osem najboljših ekip v Sloveniji. Priznanje za strokovno delo v športu pa je prejel nekdanji rokometaš, športni pedagog, trener in strokovnjak za fizično pripravo, ki je nastopil tudi na olimpijskih igrah, Aleksander Lapajne.

Podeljenih je bilo še 55 bronastih, 14 srebrnih in pet zlatih priznanj. Slednja so prejeli košarkarska reprezentantka Špela Brecelj, paralokostrelec in olimpijec Dejan Fabčič, plesalec breakdancea Jon Ličen, rokometašica Maja Svetik in Ženski rokometni klub Mlinotest.

Delo Športne zveze Ajdovščina je na prireditvi pohvalil tudi podžupan ajdovske občine Matjaž Bajec, ki je poudaril dobro sodelovanje pri kreiranju prve strategije športa v občini, pa tudi pomemben prispevek k promociji športa med mladino.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down