Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Sprejem podpredsednika Mednarodne avtomobilistične zveze FIA Roberta Reida

V sklopu pestrega Rally dogajanja ta konec tedna na goriškem je župan občine Nova Gorica Samo Turel danes sprejel podpredsednika Mednarodne avtomobilistične zveze FIA Roberta Reida in opazovalca FIE Pedra Almeida, ki sta si prišla ogledati Rally Nova Gorica in dodal, da ta visok obisk dokazuje, da stopamo po pravi poti.

Zakaj je obik pomemben je povedal  Miroslav Lipičar predstavnik AMD Gorica

Pomemben je zato, ker nam je pokazal pot in možnost, da pripravimo teren, da bi naš rally/reli, ki zdaj velja za evropski pokal, (da bi) veljal tudi za evropsko prvenstvo. To seveda dvigne prireditev na čisto drugi nivo, to bi bila seveda druga najbolj pomembna dirka po svetovnem prvenstvu WRC, kar je potrdil tudi Robert Reid, ki se bo zavzemal, da bi se prizadevanja uresničila

Mi bi iz mednnarodne zveze z veseljem pa tudi podprli to kadindaturo; tudi ob upoštevanju tega, kar je rekel župan, da bo Nova Gorica leta 2025 Evropska prestolnica kulture in bi bilo zelo zanimivo, če bi ni ta dogodek potekal prav takrat.

Dodal je, da se dogodka udeležuje prvič in da se veseli spremljanja hitrostnih reizkušenj, tudi zato, ker dogodek poteka v tako ednistvenem okolju.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down