Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Športniki Goriške za leto 2021: Alja Kozorog, Nejc Žnidarčič in Odbojkarski klub Gorica

Po zaključku novinarske konference s Pogačarjem in Mohoričem, se je v sredo na Bevkovem trgu v Novi Gorici nadaljevalo športno vzdušje s podelitvijo priznanj najboljšim športnikom minulega leta. Bera je bila kljub lanskim zahtevnim razmeram bogata: Športna zveza Nova Gorica je podelila 119 priznanj za tekmovalne dosežke, 39 plaket, 8 pisnih priznanj, 69 medalj ter 9 plaket športnim delavcem, podelili pa so tudi 3 posebna priznanja ob zaključku športne kariere.

Naziv Športnik Goriške 2021 sta si med posamezniki nadela Alja Kozorog, članica Kajak kluba Soške elektrarne, ki se zaradi tekmovalnih obveznosti podelitve ni uspela udeležiti, nagrado je v prevzel njen oče. Sezono pa je medtem več kot uspešno že zaključil Nejc Žnidarčič, športnik Goriške za minulo leto. „Letos je fajn, ker smo imeli krajšo sezono, lanska se je vlekla do oktobra. V letošnji smo imeli na začetku meseca svetovno prvenstvo, sedaj še 4 tekme svetovnega pokala, uspelo mi je zmagati in na svetovnem prvenstvu, v svetovnih pokalih in še skupni seštevek, tako da, letos sem neporažen v šprintu in moram reči, da je bila sanjska sezona in zdaj komaj čakam malo dopusta.“

Naj ekipa minulega leta pa je Odbojkarski klub Gorica, članska ekipa Gen-I Volley je s pretežno domačimi igralkami v lanski sezoni osvojila 4. mesto v državnem prvenstvu in izpolnila večino rezultatskih cilje, mlade igralke pa so poleg nastopanja za člansko vrsto uspešno igrale tudi v mlajših ekipah in kvaliteto potrdile z osvojitvijo naslova mladinskih državnih prvakinj, priznanje sta prevzela predsednik kluba Dejana Paravan in sedaj že nekdanja trenerka Majda Čičić, ki je skupaj s trenerjem Markom Maražem, prejela tudi bronasto plaketo.

SPORTNIKI_GORISKE_2
(Majda Čičić in Dejan Paravan)

„Plaketa je nekaj prekrasnega, nisem je pričakovala, sem presenečena, mislila sem, da smo tukaj zaradi klubskih nagrad. To je lepo priznanje za delo, za katerega vem, da sem delala s srcem, zaradi tega je tudi prišlo do tega rezultata, ker ekipa vedno čuti, ko daješ sebe, punce dajo maksimum.“

S 3 posebnimi priznanji so se ob zaključku športne kariere zahvalili Taniti Kaji Černe iz Kotalkarskega kluba Kristal, Živi Kovač – Twirling mažoretno društvo Nova Gorica in nogometašu Valterju Birsi. Med prejemniki zlatih plaket so se Kozorogovi in Žnidarčiču pridružile še Maša Kovač, Ana Bucik, Nejc Polenčič, Karmen Vogrič in Anej Doplihar.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down