Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Športnik Goriške Luka Božič, športnica Ana Bucik, naj ekipa GEN-I Volley

Foto: Facebook/Kajak klub Soške elektrarne

S tradicionalno prireditvijo Športnik Goriške 2023 so včeraj v novogoriški Perli podelili priznanja najboljšim športnikom in športnim delavcem. Športna zveza Nova Gorica je podelila 47 plaket, 28 medalj, 10 priznanj skupinam in 7 plaket športnim delavcem. Nagrajenci tekmujejo v 25 športnih panogah oz. 32 klubih iz Mestne občine Nova Gorica ter občin Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Brda in Kanal ob Soči.

''Po toliko letih smo na Športni zvezi že naredili nek sistem, da ne prihaja več do nekih polemik. Vodimo evidenco tekmovalnih uspehov skozi celotno leto in jaz mislim, da so pravi športniki zasluženo dobili prave nagrade,'' je povedal predsednik Miran Mullner.

Za športnika Goriške je bil izbran Luka Božič, lanski zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, ki je sicer pred dobrim tednom dni prejel tudi priznanje za naj športnika Občine Tolmin: ''Za mano je izjemna sezona, si pa v prihajajoči želim stopiti stopničko višje. Predvsem prvi del bo zelo pomemben, ker se proti olimpijskemu prvaku Benjaminu Savšku borim še za vstopnico za olimpijske igre.''

Naj športnica Goriške je po uspešni slalomski in veleslalomski sezoni tudi letos alpska smučarka Ana Bucik: ''Zagotovo sem vesela, to je lepa potrditev vseh rezultatov in dela, ki ga vlagam v šport. Vedno je lepo biti za to nagrajen in upam, da bom še naprej čim bolj uspešna ter da mogoče ta nagrada ni bila zadnja.''

Bucik Sljemen

Za naj ekipo Goriške pa so bile izbrane odbojkarice novogoriškega GEN-I Volleyja, ki so se lani prebile vse do finala državnega prvenstva. ''To je zelo lepa nagrada za vse. Lanski uspeh je plod trdega dela, majhnega števila poškodb in dobre harmonije v ekipi. To so tri stvari, ki so glavne in ki lahko eno ekipo popeljejo visoko,'' je povedala podpredsednica kluba Tina Lipicer Samec.

Gen I Volley

Posebna priznanja so prejeli Danijela Nedeljković, Bogomira Jakin, Urša Kragelj in Jan Močnik, med športnimi delavci pa je najvišje priznanje prejel Samuel Brajnik za dolgoletno delo v novogoriškem rokometu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down