Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Športni vikend: ajdovski nogometaši v prvo ligo, sežanski balinarji prvaki Superlige, Luka Božič do srebra in ekipnega zlata

Primorje Prvaki 2024
Foto: NZS

Ajdovščina se vrača na slovenski nogometni prvoligaški zemljevid. Na začetku sezone je malokdo verjel v to, kar se je včeraj dokončno uresničilo. Z neodločenim izidom brez zadetkov v Sežani je postalo jasno, da bo Primorje osvojilo prvo mesto v drugi ligi in se neposredno, prvič po dolgih 13 letih, uvrstilo v prvo ligo.

Sinovi burje so drugoligaško tekmovanje zaključili s 17 zmagami, 9 neodločenimi rezultati in 4 porazi ter s 60 točkami na svojem računu. Dve točki prednosti so imeli pred drugouvrščeno lendavsko Nafto, ki je bila v igri za neposredno napredovanje vse do zadnjega kroga.

Igralec Matic Zavnik:

Sedaj sledi počitek, potem pa priprave na zelo zahtevno prvo ligo.

Najbližji primorski zasledovalec je bila Gorica na četrtem mestu, prav plavo-bele v petek čaka finale slovenskega pokala, z zmago pa bi se morebiti uvrstili tudi v evropsko tekmovanje, seveda če jim bo krovna nogometna zveza UEFA licenco tudi dodelila. Biljenci so se rešili v zadnjem krogu z zmago nad Bistrico in sezono sklenili na desetem mestu. Tolmin je z istim številom točk končal kot dvanajsti, Tabor pa je doživel še drugi zaporedni izpad in bo naslednjo sezono igral v 3. ligi zahod.

BALINANJE

Velik uspeh na državnem nivoju so dosegli tudi balinarji sežanske Skale, ki so osvojili zaključni turnir in s tem postali zmagovalci Super lige. V včerajšnjem finalu najboljše četverice so na nevtralnem igrišču v Postojni z rezultatom 17:9 ugnali škofjeloško Trato. 

Vodja in trener ekipe Bojan Počkar:

Pred tem so Sežanci osvojili naslov državnih prvakov tudi posamezno, v dvojicah in v hitrostnem zbijanju. Edina kategorija, kjer jim je zmaga spolzela iz rok, je bilo natančno zbijanje. Sežance sedaj čaka še četrtfinale slovenskega pokala proti Marjetici Koper, jeseni pa bodo še z drugim finalistom zaključnega turnirja Trato zaigrali v četrtfinalu evropskega pokala.

Skala Sezana Prvaki 2024

KAJAK/KANU  

Zaključilo se je evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah v Tacnu, kjer so se z odličnimi nastopi izkazali slovenski divjevodaši, med njimi tudi Luka Božič, član Kajak kluba Soške elektrarne, ki je posamič osvojil srebro, v družbi Benjamina Savška in Žige Lina Hočevarja, pa še zlato. Z zlato medaljo v ekipnem nastopu ter srebrno v posamičnem je dobil potrditev, da je dobro pripravljen, predvsem pa, da je zdržal pod pritiskom, saj ob nastopu na evropskem prvenstvu tudi lovi olimpijsko vozovnico. Poleg zlate ekipne kolajne kanuistov so uspeh na domači progi dopolnile srebrne kanuistke Eva Alina Hočevar, Lea Novak in članica solkanskega Kajak kluba Alja Kozorog. Ekipa slovenskih kanuistk je morala priznati premoč le Čehinjam.

ATLETIKA

V Slovenski Bistrici se je odvil močan mednarodni miting z veliko vrhunskimi dosežki severnoprimorskih tekmovalcev. Če začnemo pri AK Gorica - Maj Cizera Turk je bil tretji v troskoku. Glede na težave, ki jih je imel s točnostjo zaleta je dosegel dober rezultat. Odlično je nastopil predvsem Lan Costantini, ki je v teku štafet 4x100m skupaj s kolegi iz slovenske mladinske reprezentance dosegel ekipno 3. mesto. Zgolj za zanimivost, zmagala je članska štafeta slovenske reprezentance, za katero je tekel, v kateri je tekel tudi Andrej Skočir, atlet iz Tolmina, ki sicer tekmuje za ljubljanski Mass. Andrej Skočir je bil tudi tretji v finalu teka na 100m.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down