Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Solkan ta vikend v znamenju svetovnega pokala za mlajše kategorije

Kajak Center Solkan

V Kajak klubu Soške elektrarne imajo veliko razlogov za veselje. Poročali smo, da je po razburljivih tekmah Nejc Žnidarčič v spustu že sedmič postal skupni zmagovalec svetovnega pokala. To mu je uspelo kot prvemu kajakašu na svetu. Žal pa se Luki Božiču v olimpijskem slalomu ni uspelo uvrstiti na Olimpijske igre v Parizu, ki se začnejo že čez dober mesec.

''Za Luko smo vsi želeli, da bi se prebil v Pariz. Konkurenca je bila najhujša, dva najboljša kanuista na svetu sta si morala izboriti mesto (le eno je bilo na voljo, op. p.). Je pa Nejc Žnidarčič dosegel enega od mejnikov na svetovnem nivoju, saj je osvojitev 7 naslovov svetovnega prvaka izjemen uspeh,'' je uvodoma dejal Andrej Humar iz Kajakaškega centra Solkan.

Tam je že te dni zelo pestro, saj se bo čez vikend odvijal neuraden svetovni pokal za mlajše kategorije ECA JUNIOR SLALOM CUP: ''To je neuraden svetovni pokal za mlajše kategorije, Solkan bo četrta etapa v seriji. Ta teden bomo gostili 300 tekmovalcev iz 16 držav, med drugim tudi iz Kanade, Amerike, Avstralije in Nove Zelandije, tako da smo lahko zelo zadovoljni.''

Kajak Center Solkan 2024

Tekmovanje bo potekalo v soboto in nedeljo, obakrat s pričetkom ob 9. uri, podelitev bo v nedeljo, ob 16.30. Najboljši tekmovalci iz Kajak Kluba Soške elektrarne so sicer na drugem prizorišču, a imajo v Solkanu tudi skrite rezerve, na katere polagajo svoje upe: ''V klubu je ostalo kar nekaj tekmovalcev, čeprav se je prva ekipa že morala odpraviti v Slovaško, kjer se prihodnji teden začne mladinsko svetovno prvenstvo in žal tisti najboljši klubski tekmovalci ta teden ne bodo z nami.''

Po Solkanu se ECA Junior Slalom Cup seli še na tri druga prizorišča. Dogajanje čez vikend na reki Soči bo služilo tudi kot pripravljalni dogodek za naslednje leto, ko bo Solkan gostil Svetovno mladinsko prvenstvo v kajaku in kanuju na divjih vodah, kjer bodo v 14 tekmovalnih dnevih gostili skoraj tisoč petsto udeležencev. Prvenstvo bo tudi pestra poživitev dogodkov v sklopu Evropske prestolnice kulture – GO! 2025.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down