Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Slovenijo v atletskem peteroboju zastopala tudi Žiga Božič in Mia Obreza

Na Ptuju se je ta vikend odvil peteroboj reprezentanc v atletiki za tekmovalce do 18. leta starosti. Veliko konkurenco so poleg Slovenije dopolnjevale še Poljska, Češka, Slovaška in Madžarska. V vsaki disciplini sta svojo državo zastopala po dva atleta.

Mimogrede, Češka in Poljska veljata za svetovni atletski velesili, Slovenci pa glede na svojo ''majhnost'' dosegamo zavidljive rezultate. Čehi so v ekipnem seštevku slavili pred Poljaki in Madžari, Slovenci pa s(m)o bili četrti tako med dekleti, kot tudi med fanti.

Na tekmi sta nastopila tudi dva predstavnika AK Gorica. Žiga Božič je bil v teku na 200m četrti, bil pa je tudi član slovenske štafete. Njegov trener Oliver Batagelj je z izkupičkom zadovoljen: ''Žiga je sedaj v dobri formi, razdaljo 200m je pretekel z rezultatom 22,49s. Veter je imel 3,8 metrov na sekundo v prsa - to vzame pri taki hitrosti, ki jo dosegajo sprinterji, veliko časa, približno pol sekunde. Tak veter močno ovira, da bi bil dosežek še boljši. Zelo verjetno bi ponovno dosegel normo za nastop na olimpijskih dnevih mladih, ki bo konec julija v Mariboru. Normo je sicer že krepko presegel, a je takrat žal imel premočan veter v hrbet. Kljub temu mislim, da ima še dovolj časa, da tudi v regularnih razmerah to normo zlahka izpolni. Nastopil je tudi v štafetnem teku, tekel je v drugi predaji. Na tej štafeti so fantje dosegli 3. mesto.''

Mia Obreza je v troskoku le za 3 cm zaostala za normo za nastop na omenjenih olimpijskih dnevih mladih, je pa z 12,17m popravila svoj osebni rekord. Normo še lahko doseže in nastop je pokazal, da je na dobri poti in pripravljena, da to stori kmalu.

''Zadnja možnost bo prvega in drugega julija v Novi Gorici, ko bo potekalo državno prvenstvo za mlajše mladinke in mladince, to je tisti zadnji termin, ko lahko doseže normo. Teden dni prej, torej 24. in 25. junija, bo pa v Ljubljani državno prvenstvo za starejše mladince, ki bo ponovno ponujalo to možnost. Lahko pa se bo v tem času našel še kakšen atletski miting,'' zaključi Batagelj.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down