Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Slovenija s pomočjo Petriča do drugega mesta v svetovnem pokalu

Foto Prispevki (30)
Foto: Balinarska zveza Slovenije

Od petka do nedelje je francoski Saint Vulbas gostil svetovni pokal v balinanju. Nastopilo je 12 najboljših svetovnih reprezentanc, med njimi tudi Slovenija. Tekmovale so v mešanih disciplinah - igri v krog ter natančnem in štafetnem zbijanju.

V soboto zjutraj se je začel skupinski del tekmovanja, v katerem je Slovenija za uvod slavila proti Slovaški s 6:0, nato pa je z istim rezultatom ugnala še Japonsko in osvojila prvo mesto v skupini ter napredovala v nedeljski dopoldanski polfinale, v katerem je premagala Srbijo s 6:0. Finalna tekma proti Franciji je bila na sporedu v nedeljo popoldne, domačini pa so slavili s 6:0, tako da je Slovenija v močni konkurenci osvojila končno drugo mesto.

Del reprezentance je bil tudi Anže Petrič iz Vipave: ''Končna uvrstitev je, mislim, zelo nad pričakovanji. Večina reprezentanc je igrala v prvi 8najmočnejši, op. p.) postavi, saj se z jutrišnjim dnem v Franciji začenja svetovno prvenstvo in so reprezentance kar podaljšale. Mi smo pa tu prišli z drugo ekipo, prva se je doma še malce spočila, tako da so odšli še danes na pot. Mislim, da smo nad pričakovanji dosegli to drugo mesto. Jaz in Žan Sodec v moški ekipi imava že malce več izkušenj s takšnih tekmovanj, moram pa zelo pohvaliti in Lejo Vehovec in Rebecco Martulaš, ki sta se super odrezali.''

Je pa pred slovensko balinarsko reprezentanco še zadnje veliko tekmovanje v letu 2023. Od jutri do sobote se bodo balinarke in balinarji na svetovnem prvenstvu za ženske in mešane discipline v francoskem Rumillyju potegovali za novih sedem medalj. Med potniki na tekmovanje so tudi Tolminka Nina Volčina, Vipavka Tadeja Petrič, Kobjeglavka Tanja Marc ter Martin Zdauc iz Povirja.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down