Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Slokarjeva na prvem veleslalomu do 14. mesta

Smučarji so v avtrijskem Soeldnu prebili led nove sezone, v katerin bomo tudi letos spremljali dve primorski tekmovalki. Bucikova je za las ostala brez uvrstitve v finalu, odlično pa je veleslalomsko sezono odprla Slokarjeva.

S sobotnim veleslalomom, na katerem je sicer nastopilo 5 Slovenk, je najbolje opravila Meta Hrovat, ki je s štartno številko 8. tekmo zaključila na 6. mestu, dobra vožnja pa je uspela tudi Ajdovki, Andreji Slokar, ki se je s štartno številko 29 prebila na 9. mesto, v drugi vožnji pa odpeljala nekoliko slabše in se uvrstila na 14. mesto. Kot je po tekmi povedala 24-letnica, je vesela, da je prva tekma mimo

"Mislim, da sem si samo želela preveč in se ob tem uštela," je bila nad drugo vožnjo nekoliko razočarana Slokarjeva. Za las – za tri stotinke pa je nastop v finalu zgrešila Novogoričanka Ana Bucik. Najhitrejša je bila sicer Američanka Mikaela Shiffrin, poleg Gut-Behramijeve, ki je zaostala 14 stotink sekunde, pa je na stopničke prišla še Slovakinja Petra Vlhova.

V nedeljo so se v lov na točke svetovnega pokala podali tudi alpski smučarji, Slovenija je imela v ognju dve železi, Žana Kranjca in Štefana Hadalina. Kranjcu očitno ledenik na Soeldnom ustreza, saj je z ponovil velik uspeh izpred dveh let in osvojil tretje mesto, Hadalin pa je prvo tekmo nove sezone zaključil na 25. mestu.

(Naslovna foto: Gepa)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

KORAKI DO USPEHA: Tina Novak Samec in Jure Štekar

Preberi več

Dobre zgodbe tedna - petek po 11.uri

Preberi več

NAGRADNA IGRA - Brez katere jedi ni velike noči?

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down