Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

SK Gorica prevladovala na prvem regijskem tekmovanju nove sezone

Sella Nevea
Foto: Facebook/SK Gorica

Zaradi pomanjkanja snega se je sezona slovenskih mladinskih tekmovanj v alpskem smučanju začela na italijanski strani Kanina. Na uvodni tekmi so bili med 100 smučarji iz 9 klubov najuspešnejši člani SK Gorica, ki so osvojili kar 12 odličij. Tolminski Matajur in Javornik iz Lom na Idrijskem sta jih vsak dosegla po 6.

Najboljša časa slaloma sta postavila Sebastjan Bavdaž in Ela Vodopivec, drugi ženski absolutni čas je dosegla Novogoričanka Metka Pirih, ki je sicer slavila v kategoriji U21. Mlajše kategorije so tekmovale v veleslalomu, zmagala pa sta Fabien Žele iz Postojne in Lara Bonin iz Izole.

Sezona regionalno notranjsko primorskega tekmovanja bo letos imela 6 tekem, najboljši pa bodo nastopali tudi v slovenskem otroškem pokalu. Konec meseca bo notranjsko primorska regijska reprezentanca nastopila na mednarodnem tekmovanju na Češkem, slovenska otroška pa bo sredi februarja tekmovala na Pokalu Loka na Starem Vrhu. Na priprave starostne kategorije U16 sta že povabljena smučarja Gorice Sebastjan Bavdaž in Samo Sulič.

Se pa SK Gorica letos lahko pohvali tudi z nastopanjem Nabrežinke Caterine Sinigoi na mednarodnih tekmovanjih. Minuli konec tedna je zmagala na na slalomu odprtega italijanskega mladinskega pokala v Tesidu.

V tujini pa tekmuje tudi 18-letna Novogoričanka Manca Hvala, ki se je v tej sezoni najvišje zavihtela na 34. mesto FIS slaloma, ki je potekal v norveškem Geilu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down