Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Severnoprimorski atleti odlično nastopali na prvenstvu Slovenije v Novi Gorici

V soboto in nedeljo je v Novi Gorici potekala močna atletska tekma, in sicer prvenstvo Slovenije za mlajše mladince, to je atlete do 18. leta, in mlajše člane, to je tekmovalce do 23. leta starosti.

''V Novi Gorici je tekmovalo približno 500 atletov, ki so v dvodnevnem tekmovanju opravili približno 1000 nastopov v 20 disciplinah. Videli smo ogromno dobrih dosežkov,'' pravi trener Atletskega kluba Gorica Oliver Batagelj.

Pri mlajših članih je v troskoku slavil Maj Cizera Turk, drugi je bil Filip Bizjak. V skoku s palico je bila najboljša Vita Benedetič, v teku na 400m z ovirami je bila druga Ema Rodman. Vsi štirje so varovanci Oliverja Batagelja ter njegovega trenerskega kolega Igorja Lapajneta pri AK Gorica in že imajo izpolnjeno normo za nastop na evropskem prvenstvu za starejše mladince. Matevž Makarovič, prav tako iz AK Gorica, je zmagal v metu krogle. Pri metu kopja je bila Žana Sovdat iz kluba Posočje Tolmin druga.

V kategoriji mlajših mladincev je v teku na 100 metrov z novim državnim rekordom presenetila Živa Pfeifer iz Sežanskega AK, pri moških je v teku na 100m Goričan Žiga Božič zasedel drugo mesto, drugi je bil tudi v teku na 200m. Izpolnil je normo za nastop na olimpijskih dnevih mladih, ki bo konec julija potekalo v Mariboru. V troskoku je bil drugi Teo Polanc Cipot iz AK Gorica z novim osebnim rekordom, pri dekletih je bila tretja Mia Obreza iz AK Gorica, ki ima sicer še vedno najboljši letošnji dosežek v Sloveniji v troskoku med mlajšimi mladinkami. Anuška Gruden iz Posočja Tolmin je pri metu polkilogramskega kopja pristala na tretjem mestu.

Novi izzivi se pripravljajo že jutri z novim mitingom v Novem Mestu, že v prihajajočem vikendu pa sledi Prvenstvo Slovenije za člane. Atleti že nestrpno pričakujejo mednarodna tekmovanja, julija olimpijski dnevi mladih v Mariboru, čez dva tedna evropsko prvenstvo za mlajše člane na Finskem, avgusta evropsko prvenstvo za starejše mladince v Izraelu, takoj za tem pa še svetovno prvenstvo za člane v Budimpešti.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down