Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

S superspecialom po ajdovskih ulicah se ta petek pričenja 13. Rally Vipavska dolina

13 Relivipavskedolin

Pred vrati je letošnja izvedba 13. relija Vipavska dolina. Dogajanje se pričenja ta petek z ogledom proge in shakedownom, ob 17.45 pa bo štart relija na Goriški cesti in ob 18.00 prva hitrostna preizkušnja, tradicionalni superspecial po ulicah Ajdovščine.

Letos torej dve uri prej kot običajno, kar ni edina letošnja novost, je povedal glavni organizator, predsednik Kluba AK Ajdovščina motorsport Silvan Lulik: „Reli smo podaljšali na 255 kilometrov, od tega 130 kilometrov hitrostnih preizkušenj, naredili smo tudi eno malo težjo in malo daljšo. To je največja novost, in superspecial po ulicah Ajdovščine bo tudi v nasprotni smeri, kot je bil do zdaj vsa leta.“

Prijavljenih je 112 posadk iz sedmih držav, ki se bo skupaj prevozilo 10 hitrostnih preizkušenj. V soboto sledijo tri hitrostne preizkušnje, po katerih se bodo dirkači podali trikrat, to so Predmeja, Višnje in Žablje: „Nova hitrostna preizkušnja je združena stara HP Manče in HP Žablje v eno. Tekmovalci štartajo v Mančah in preko Erzelja, Planine v Dolenje in potem čez Vrtovče v Žablje.“

Prvič v zgodovini vipavskega relija bo štartna številka 1 pripadla posadki, ki prihaja iz kluba AK Ajdovščina Motorsport, to je posadka Marko Grossi in Tara Berlot, po dolgem času pa je na prijavni listi tudi ženska posadka - Nina Bračko Colja in Nina Počkaj.

Po končani prvi HP, petkovem superspecialu, bo sledilo zabavno dogajanja na avtobusni postaji v Ajdovščini. Organizatorji ob tem opozarjajo, da so v projektu Zelena Ajdovščina, v samem centru mesta Ajdovščina, vse mestne zelenice na novo zasajene z drevesi in trajnicami. Rastline so mlade in občutljive, zato obiskovalce naprošajo, da se do njih obnašajo odgovorno.

V času relija bodo po mestu in okoliških krajih tudi zapore cest, podroben seznam najdete tudi na spletni strani robin.si.

Foto: Facebook/Rally Vipavska dolina

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down