Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Rokometno srce Goriške za boljše pogoje učenja rokometne abecede in drugih športov

Rk Sempeter Vrtojba 3

Krožki po vrtcih in osnovnih šolah so eden boljših načinov, kako pritegniti mlade k ukvarjanju s športom. Tega se poslužuje tudi Rokometni klub Šempeter-Vrtojba, ki že več kot 20 let izvaja brezplačne krožke rokometne abecede po 11 osnovnih šolah. Tekom let so opazili, da imajo nekatere šole zelo skromen nabor športne opreme, zaradi česar izvedba krožka ponekod niti ni možna. Zato želijo omenjeno stanje izboljšati s pobudo ROKOMETNO SRCE GORIŠKE.

''S to pobudo želimo pomagati šolam, da pridejo do neke osnovne športne opreme za izvajanje športne vadbe in to ne samo rokometa, ampak tudi drugih športov. Naj poudarim, da v okviru rokometne abecede, ki jo izvajamo že nekaj let, trenutno po 11 šolah, smo naleteli na šole, ki so zelo skromno opremljene. Nimajo niti svojih prostorov ali pa imajo skromne večnamenske prostore brez golov, stožcev in podobne opreme, ki je koristna za športno vadbo,'' je povedal predsednik kluba Boštjan Bremec.

Cilj je, da bi vsako leto opremili vsaj eno šolo z nekaj športnimi artikli. Letos pa se bo s pridobitvijo donatorja morda presenetilo kar dve šoli: ''Zadali smo si cilj, da bi vsako leto opremili eno šolo, zato že od začetka šolskega leta iščemo sponzorja, ki bi bil pripravljen pristopiti in podpreti ta projekt. Tokrat smo bili uspešni, moram reči, da je bilo podjetje Spintec pripravljeno financirati opremo kar za dve šoli.''

Kateri dve šoli sta to, bo Bremec razkril na dogodku v soboto, 22. junija, v Športnem centru Šempeter-Vrtojba, ko bo tamkajšnji rokometni klub praznoval zaključek sezone, s katero pa je predsednik zadovoljen: ''Moram reči, da smo zadovoljni s samimi krožki, ki jih izvajamo brezplačno po šolah. Moram se pohvaliti, da v mesecu juniju beležimo 221 učenk in učencev, ki obiskujejo to brezplačno vadbo, tako da si lahko ocenjujemo kot uspešno. Uspešno tudi gradimo svojo piramido otrok.''

Tako bodo v novi sezoni prvič po nekaj letih tekmovali tudi s kadetinjami, daleč pa ni najbrž niti ponovna uvedba članske ekipe.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down