Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Reflektorji bi lahko že goreli, pa ne smejo

Na nogometnem stadionu Rajka Štolfe v Sežani so pred kratkim zrasli novi reflektorji, s katerimi bi stadion zadoščal pogojem igranja tudi v Prvi ligi Telemach, saj se tekme lahko odigrajo tudi v večernem terminu. Lahko bi že goreli, pa ne smejo, saj se je zapletlo z dovoljenji za njihovo uporabo.

Župan Občine Sežana Andrej Sila: ''Problem, ki ga imamo trenutno, je v tem, da je v skladu s pogodbo izvajalec dolžan občini predati projekt v skladu z načrtom oz. s pridobljenim uporabnim dovoljenjem. Kljub našim večkratnim pozivom in konec koncev tudi dejstvi, da je ta rok, v katerem bi občina uporabno dovoljenje morala pridobiti, že zdavnaj potekel, izvajalec ni opravil svojih obveznosti. Mi od njega nismo dobili primopredaje projekta z uporabnim dovoljenjem.''

Zato je občina celotno zadevo v reševanje predala odvetništvu. Kot za konec doda Sila, je občini v velik interes, da se investicija čim prej zaključi in se tekme sežanskega Tabora igrajo tudi v nočnem času. Dokler pa izvajalec ne bo izpolnil določil pogodbe, se to ne bo zgodilo.

Sicer pa je Nogometni klub Tabor lani praznoval svojo 100. obletnico delovanja. Na njegovo žalost je ravno na jubilej izpadel iz prve lige, sedaj pa mu grozi še izpad v tretjo. Namreč, sežanski rdeče-črni so v coni izpada, na 15. oz. predzadnjem mestu drugoligaške lestvice. Sicer imajo isto število točk kot ljubljanska Ilirija, ki je mesto nad njimi, a v zadnjem krogu nujno potrebujejo zmago, nasprotnik pa še zdaleč ni enostaven. Na Kras prihaja ajdovsko Primorje, ki bi se z morebitno zmago prvič po 13 letih uvrstilo v prvo ligo. Seveda so prisotne razne kalkulacije, a za preživetje kraškega nogometnega ponosa bodo v nedeljo, ob 15. uri, dobrodošle zgolj in samo 3 točke.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down