Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Prihaja Velika nagrada Nove Gorice in Vipavske doline

"Z veseljem naznanjamo, da organiziramo nov dogodek na Goriškem, poživitev Slovenske kolesarske scene in del evropskega pokala v cestnem kolesarstvu," tako so prejšnji mesec v kolesarskem klubu Meblo Jogi naznanili novo enodnevno dirko pod okriljem mednarodne kolesarske zveze UCI.

Kot navajajo, je za Veliko nagrado Nove Gorice in Vipavske doline potrdilo nastop že več kot 25 ekip iz več kot desetih držav. Poleg novogoriškega kluba, so nastop na dirki potrdile tudi ostale štiri slovenske ekipe.

Poleg dirke po Italiji, ki bo Slovenijo obiskala konec maja in dirke po Sloveniji, ki se bo odvila predvidoma sredi junija, bo Goriška tako letos gostila še eno dirko. 24. marca bo, po poročanju portala prijavim.se, start in cilj 155,6 kilometrske dirke v Novi Gorici, kolesarje v Preserju čakajo trije gorski in v Dornberku dva leteča cilja. Pet krogov bodo odpeljali po krajih Selo-Vrtovin-Potoče-Preserje-Branik-Dornberk-Zalošče-Batuje-Selo, od koder se bodo odpeljali v Novo Gorico, kjer jih čakajo še štirje šestkilometrski krogi.

(Naslovna foto: @meblojogicycling)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down