Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Preko 1300 tekačev iz 36 držav sveta ta konec tedna po Vipavski dolini

Po dvoletnemu premoru bo ta konec tedna Vipavska dolina znova v znamenju tekaške prireditve Ultra trail Vipavska dolina. Dogodek je letos na prvem mestu med vsemi ultra trail tekaškimi prireditvami v Sloveniji, po številu udeležencev pa takoj za največjim tekaškim dogodkom, Ljubljanskim maratonom. Tekaška prireditev je ob tem napolnila prenočitvene kapacitete po celotni destinaciji, si manejo roke turistični ponudniki.

Od jutrišnjega starta do nedelje se bo po Vipavski dolini potilo preko 1300 tekačev iz 36 držav sveta in pomeni zelo veliko priložnost, poudarja Erika Lojk, direktorica javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina.

Kljub temu, da so nekateri tekači morali odpovedati udeležbo, jih je prijavljenih še vedno 30 odstotkov več kot na zadnji prireditvi, večino sicer še vedno predstavljajo slovenski tekači. Kot je povedal organizator prireditve Boštjan Mikuž, se bodo lahko pomerili na različnih razdaljah

Najdaljša trasa bo tekače vodila tudi na novogoriški Trg Evropa, ko bodo tekači lahko simbolično stopili tudi v Italijo. Že prihodnje leto pa naj bi bil ultra trail Vipavska dolina tudi mednaroden.

Tekaški izziv se bo začel v Ajdovščin, tekače popeljal preko Golaka in Čavna, skozi vinograde, vasice, preko rek Vipava in Hubelj, na koncu pa jih čaka še epski vzpon na Nanos. Letošnji UTTV bodo pospremili še številni drugi dogodki po celotni trasi, organizatorji so vključili preko 300 prostovoljcev. Kot je bilo slišati danes, so številni tekači dokaz, da Vipavska dolina postaja raj za pohodnike, tekače in kolesarje. Prav zato so organizatorji ob podpori občin označili pot, ki bo vsem dostopna preko celega leta.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down