Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Povh ubranil naslov svetovnega prvaka, zlato tudi Čehu

Mladi slovenski balinarji so na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Franciji osvojili kar šest medalj.

Zlato in naslov svetovnega prvaka v hitrostnem zbijanju je ubranil Kraševec Gašper Povh, ki je v v finalnem dvoboju premagal Hrvata Luko Gašparja s 45:42. Zlato medaljo si je nadel še en mlajši član, Erik Čeh iz Kozine, ki je v finalu premagal Italijana Gabriela Graziana s 25:23 in osvojil naslov v igri v krog.

S tremi srebrnimi in eno bronasto je Slovenija osvojila skupno tretje mesto na lestvici najuspešnejših držav. Mlajši člani pod vodstvom selektorja Antona Kosarja so bili v konkurenci 20 držav daleč najuspešnejši v svoji starostni kategoriji. Srebro so si zagotovili v natančnem zbijanju Žan Sodec, v finalu dvojic Čeh in Sodec, slovenska štafeta Povh – Čeh pa je osvojila bronasto medaljo. Odličen rezultat je s srebrom v hitrostnem zbijanju med mladinci dopolnil Jaka Štremfl iz Kobjeglave.

Včeraj se je pričelo tudi člansko svetovno prvenstvo za moške v turškem Mersinu, kjer so slovenski balinarji uvodni dan preživeli brez praske in si na široko odprli vrata izločilnih bojev. Anže Petrič iz Gradišča pri Vipavi je bil četrti v kvalifikacijah hitrostnega zbijanja in se bo v četrtkovem četrtfinalu pomeril proti Hrvatu Marinu Miličeviću.

Za uvod sta Marko Švara in Dejan Tonejc v igri dvojic premagala estonsko dvojico Lindvest – Remmelkoor s 13:1 in bosta napredovanje v osmino finala potrjevala proti Madžarski. Marko Švara se bo v četrtkovem četrtfinalu zjutraj pomeril proti Črnogorcu Tomislavu Rankoviću. Dejan Tonejc, ki je v prvem nastopu v igri v krog nadigral Maročana Alija El Majdaouija, se je zjutraj za zmago v skupini boril s Francozom Jeromeom Benoitom in kot zmagovalec skupine napredoval v 1/8 finala.

Danes je prvič nastopil Erik Čeh v igri posamezno proti Italijanu Luigiju Grattapagliji, ki je slavil tesno z 8:9, Čeh bo jutri nastopil v repasažu. Premierni nastop pa čaka tudi Gašperja Povha in Anžeta Petriča v kvalifikacijah štafetnega zbijanja.

(Foto: BZS)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down