Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ponosni na dosežke mlade ekipe

Športni Twirling klub Deskle se je v začetku meseca udeležil mednarodnega tekmovanja, ki je potekalo v čeških Teplicah. Nastop so si dekleta priborila zaradi dosežkov na državnem prvenstvu, na podlagi katerih so bile izbrane s strani selektorja.

Nastopale so v petih kategorijah – v tehnični disciplini solo solo, tehnični disciplini z dvema palicama, v prostem slogu, v parih in na koncu še ekipno. V dveh fizično in psihično zelo napornih tekmovalnih dneh je 6 tekmovalk pod vodstvom trener Veronike Koncut in Tine Kogoj uspelo doseči dve drugi, dve tretji, tri četrta in dve šesti mesti.

Glede na pomlajeno zasedbo je to velik uspeh, pove trenerka Veronika Koncut: ''To so dekleta, ki so v različnih kategorijah prvič nastopile na mednarodnem tekmovanju, tako da je bil pritisk kar velik. Mi smo res ponosni na punce, da so zmogle. Naš klub se je udeležil evropskega tekmovanja prvič po letu 2019, kar pomeni, da so se v teh letih generacije v klubu spremenile. Na to tekmovanje je šla relativno mlada ekipa, niti niso šle najstarejše in to, da smo uspeli prinesti medalje domov, si štejemo za dober dosežek.''

Tekmovalke Nives Leban, Zoja Bolterstein Leskovar, Katja Škrlec, Naja Rogač, Julija Rjavec in Špela Pliberšek so sedaj na zasluženem počitku, nova sezona pa se zanje začenja s prvim septembrom.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down