Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Polenčič na svetovnem prvenstvu do brona, Leban Parada pometel z državno konkurenco

Kajak klub Soške elektrarne je na svetovnem prvenstvu v poljskem Krakovu dosegel nov uspeh. Po eni srebrni in dveh bronastih kolajnah, ki so jih Neja Velišček, Sara Belingar in Asja Jug dosegle prvi tekmovalni dan v začetku prejšnjega tedna, je Nejc Polenčič čez vikend omenjenemu izkupičku dodal novo bronasto odličje.

''Z rezultati svetovnega prvenstva smo zelo zadovoljni. 8 tekmovalcev smo poslali v Krakov, od tega se 4 vračajo z medaljo. Posamična medalja Nejca Polenčiča v kategoriji U23 je res tisto, kar smo si želeli osvojiti po dolgih letih,'' je povedal Andrej Humar iz Kajakaškega centra Solkan.

Omeniti moramo, da so bili čez vikend uspešni tudi mirnovodaši Kluba Soške elektrarne, ki so nastopili na 16. bohinjskem kajakaškem maratonu. Za mladince in člane se je tekma štela kot državno prvenstvo, za mlajše pa kot slovenski pokal. Najbolj se je izkazal Santiago Leban Parada, ki je v kategoriji mladincev na 15-kilometrski progi naslov državnega prvaka osvojil z gromozanskimi 6 minutami prednosti. Tia Čušin je v kategoriji starejših deklic na 10 kilometrov osvojila srebrno, Vid Černe pri mladincih na 15-kilometrski progi pa bronasto medaljo.

''Tudi na mirnih vodah se nam je z vrnitvijo trenerja Dejana Testena kar odprlo. Ravno ta regata je pokazala, da so fantje in dekleta na pravi poti, imamo pa tudi dosti novih tekmovalcev,'' dodaja Humar.

Kajakaši se že zavzeto pripravljajo na članski svetovni pokal, že ta vikend pa bo Solkan prizorišče članskega državnega prvenstva v slalomu. 3. septembra se sezona nadaljuje z revialno soško regato, v Klubu pa že pogledujejo proti članskemu svetovnemu prvenstvu v Londonu in predvsem članskemu svetovnemu pokalu v Parizu, ki bo predstavljal generalko za olimpijske igre.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down