Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Po zmagi v Ljubljani Luka Kosovel do drugega mesta na Bledu

Po tretjem mestu na supersprint Triatlonu v Kočevju, je tekmovalec Triatlon kluba Ajdovščina Luka Kosovel dobro tekmoval še v Ljubljani in na Bledu. V prestolnici je na državnem prvenstvu v supersprintu postal absolutni državni prvak, na Gorenjskem pa si je priboril 2. mesto.

''V Ljubljani sem pričakoval zmago, ker sem se počutil močno in sem vedel, da lahko zmagal. Na Bledu je bil cilj uvrstitev med najboljše 3, lani je bila tekma zame sicer malo slabša, ker so mi krči pokvarili rezultat, letos pa sem z drugim mestom zelo zadovoljen,'' je občutke po dobrih rezultatih strnil Kosovel.

Sedaj ga čaka ''trening tekma'' v Avstriji, največ moči pa bo poskušal zbrati za državno prvenstvo v srednjem triatlonu, ki bo 15. oktobra potekalo v Poreču. Kot sam poudari, se sam najbolj osredotoča ravno na srednji triatlon, saj mu daljše razdalje zelo ležijo, zato bo v Istro odpotoval s ciljem, da domov odnese zmago.

Čeprav ta vikend na Bledu drugih večjih rezultatov Triatlon kluba Ajdovščina ni bilo, pa se bomo vrnili v Ljubljano, kjer je poleg Kosovela absolutna državna prvakinja postala tudi Tinkara Stres: ''Že pred tekmo sem se dobro počutila, ker sem bila spočita, sicer sem imela za seboj že kar nekaj evropskih tekem, kjer sem, ne glede na to, ali je šla tekma dobro ali slabo, dobila nekaj izkušenj in sem na domačem terenu, ki ga dobro poznam, opravila dober trening ter pokazala, kaj sem se naučila in od tega odnesla.''

Isa Valič je bila tretja med mladinkami, Marko Bone pa drugi med člani. Ajdovci so imeli tudi dve debitantki, svoj prvi triatlon sta opravili Lia Čebron in Klara Mahkovec.

Tekmovali so tudi v mešanih štafetah. Ajdovska mladinska štafeta je bila 3. generalno in 1. v mladinski kategoriji, članska pa je bila v svoji kategoriji tretja.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down