Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Plesni in gimnastični uspehi, znani tudi nasprotniki in nasprotnice rokometašev ter rokometašic na OI

Dolls Dance Team Dp 2024

Nekaj aktualnih športnih novic.

Na državnem prvenstvu v ''cheerleadingu'' sta se dobro odrezali tudi ekipi z goriškega območja. Dolls dance team se lahko pohvali s 4 naslovi državnih prvakinj in 3 naslovi državnih podprvakinj.

''Z rezultati smo zelo zelo zadovoljni, mislim, da govorijo sami zase. Priprave na tekmovanje navadno potekajo po zadnji tekmi (marca, op. p.), veliko je treningov in piljenja zadnjih delov koreografij. Letos smo imele malo manj časa zaradi respiratornih bolezni, virusov in bronhitisov, tako da je bilo kar naporno, ampak smo se uspele dobro pripraviti,'' je zadovoljna trenerka Marina Popović.

Twist Dp 2024

Športni klub Twist se je na drugi strani oplemenitil s 6 naslovi državnih prvakinj, dvema drugima in tremi tretjimi mesti: ''Vsi trenerji smo zelo zadovoljni z nastopi svojih članov, glede na to, da so imele nekatere skupine tudi več nastopov isti dan, so to vrhunsko speljali, zdržali so do konca kljub vročini. Na takšno tekmovanje se pripravljaš celo leto, delaš najprej na koreografiji, potem na kondicijski pripravi, tehniki itn. To je dejansko vrhunec slovenske sezone,'' je povedala trenerka Danijela Nedeljković.

Obe ekipi sedaj čaka evropsko prvenstvo na Norveškem.

Untitled Design 2024 04 17t151702.522

Preidimo na gimnastiko, v Ljubljani je potekalo odprto prvenstvo Bežigrada v skokih z male prožne ponjave. Tekme se je udeležilo skoraj 500 tekmovalcev iz 24 društev. TŠD Orehovlje je doseglo 1 posamezno in 1 ekipno zmago, Športni klub Twist eno posamezno tretje mesto, 1 ekipno zmago in dve ekipni drugi mesti, Partizan Renče pa je dosegel 1 ekipno zmago, eno ekipno drugo in eno ekipno tretje mesto ter dve posamezni drugi in dve posamezni tretji mesti. Na tekmovanju so bili sicer prisotni tudi tekmovalci iz kluba ŠKD Element.

Maja Svetik Gre Na Oi

Zaključujemo z rokometom. Tako moška kot ženska rokometna reprezentanca sta dobili svoje tekmece in tekmice na poletnih olimpijskih igrah v Parizu. Moška izbrana vrsta bo v skupini A igrala proti Švedski, Nemčiji, Hrvaški, Španiji in Japonski, ženska, za katero nastopa tudi Ajdovka Maja Svetik, pa prav tako v skupini A proti Južni Koreji, Danski, Nemčiji, Norveški in Švedski.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down