Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Petrič dvakrat, Zdauc pa enkrat do srebra na zadnjem balinarskem evropskem prvenstvu

Balinanje Slo Reprezentanca
Foto: Facebook/Balinarski klub Skala Sežana

Na članskem evropskem prvenstvu v balinanju, ki je potekalo v Bosni in Hercegovini, je slovenska reprezentanca kot edina osvojila odličja v vseh šestih disciplinah.

Jure Kozjek se lahko pohvali z naslovom evropskega prvaka v igri posamezno, osredotočili pa se bomo na dve srebrni kolajni. Eno je Vipavec Anže Petrič osvojil v hitrostnem zbijanju, drugo pa skupaj s Kraševcem Martinom Zdaucem, članom sežanske Skale, pa še v štafetnem zbijanju.

''Bil sem zelo dobro pripravljen, sem zelo dobro treniral, tudi psihično in fizično sem bil pripravljen. Če bi me pred prvenstvom vprašali po srebrni medalji v štafeti, bi takoj podpisal. V hitrostnem zbijanju pa so majhne razlike - ena točka lahko pomeni, da lahko ostaneš brez medalje ali pa te loči celo od naslova prvaka. Konkurenca je zmeraj hujša, sem pa zadovoljen tudi s srebrno medaljo,'' je povedal Petrič, ki je v obeh finalih moral priznati premoč razigranim Francozom, sicer pa so Slovenci prišli še do treh bronastih medalj, kar je prav tako velik uspeh.

Z reprezentanco je Petrič na evropskem prvenstvu osvojil že 6 drugih mest, tako da je cilj za naprej zlato. Naslednje leto ga čaka svetovno prvenstvo, v kratkem pa bo s svojim italijanskim klubom BRB Ivrea nastopil v finalu evropskega pokala. Januarja je na sporedu še pričetek nove ligaške sezone.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down