Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Petkova etapa letošnje Dirke po Sloveniji z zaključkom v Novi Gorici

Različni športni dogodki vsako leto v Novo Gorico privabijo pisano množico športnih navdušencev. Lansko leto so bili v osredju reli, mladinsko svetovno prvenstvo v namiznem tenisu, svetovno prvenstvo šolanih psov in še nekateri drugi, letošnje leto pa bo tudi v znamenju kolesarstva.

''Lahko napovemo, da bo 14. junija v Novi Gorici zaključek etape kolesarske dirke po Sloveniji. Etapa se bo začela v Ljubljani in se čez Vipavsko dolino pripeljala na Primorsko. En del trase bo speljan tudi čez sosednjo Gorico. Po napovedih naj bi se letošnje kolesarske dirke po Sloveniji udeležil tudi Tadej Pogačar,'' je razkril župan MONG Samo Turel.

Kje natančno bo trasa potekala in katero od znanih imen bo še nastopilo, ne morejo še razkriti: ''Dirka je pomembna zaradi same medijske pokritosti in TV prenosa, preko katerega se naša država oz. regija pokaže celemu svetu. V lanskem letu, ko ni bilo na dirki nekega zvenečega slovenskega imena, je bila gledanost oz. gledalcev ob cesti še več kot prejšnja leta, ko je bil Pogačar, tako da sama imena na koncu niti niso tako velik pogoj, ker so ostali tekmovalci prav tako zanimivi in iz dirke naredijo spektakel,'' je dodal Rok Lozej, predsednik novogoriškega kolesarskega kluba MebloJOGI Cycling Team.

Dirka po Sloveniji je za širšo goriško območje dobrodošla iz več vidikov, nam zaupa Erika Lojk, direktorica Zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina: ''Vsak tak dogodek pripomore k dodatni potrditvi, da smo prava destinacija za tovrsten šport in je hkrati promocija tako te aktivnosti kot destinacije in mesta Nova Gorica. Poleg tega takšni dogodki privabijo v naše kraje večje število obiskovalcev, poveča se število nočitev, posledično se povečajo tudi obiski tako kulturnih znamenitosti kot tudi obiski pri naših gostinskih ponudnikih.''

Bosta pa še pred junijsko Dirko po Sloveniji na našem območju še dve kolesarski UCI klasiki. Najprej 19. marca Velika nagrada Brda-Collio, dva dni kasneje pa še VN Goriške in Vipavske doline.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down