Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ponovno med najboljšimi na svetu

Po uspehu mladincev in mlajših članov na svetovnem prvnestvu v Franciji, je slovensko balinanje nanizalo nov uspeh, člani so se namreč merili v turškem Mersinu in se domov vrnili z bogato bero odličij. S tremi srebrnimi in dvema bronastima medaljama so bili tretji v konkurenci 37 držav.

Na finalni dan sta prva na igrišče stopila Dejan Tonejc v igri v krog ter Erik Čeh v igri posamezno. Tonejc je finalni dvoboj proti Hrvatu Peri Ćubeli začel dobro in bil v prednosti vse do zadnjega obrata rednega dela. Hrvat je slavil s 25:24. »Imel sem dve priložnosti za zmago, ki pa ju nisem izkoristil in očitno si nisem zaslužil zlate medalje,« je bil razočaran Tonejc. Istočasno se je na sosednjem igrišču za zlato v igri posamezno proti Argentincu Guillermeu Montemerlu potegoval Erik Čeh. Izredno izenačen dvoboj je bil odločen šele v zadnji minuti, ko je Argentinec približal svojo predzadnjo kroglo za zmago z 8:7. »Menim, da sva odigrala vrhunsko finale. Odločale so malenkosti, pa tudi sreča, ki ni bila na moji strani. Želel sem si medalje, s srebrno medaljo sem zelo zadovoljen,« je razplet pokomentiral Čeh. V tretjem slovenskem finalu je nastopil Marko Švara, ki se je za naslov svetovnega prvaka v natančnem zbijanju boril proti Italijanu Danieleju Grossu. Po izenačenem začetku je tekmec pobegnil na deset točk prednosti, vendar je s tremi zgrešenimi meti omogočil Švari, da bi z zadetim zadnjim balinom prišel do zlate medalje, vendar je slovenski reprezentant zgrešil za nekaj centimetrov. »Užival sem v finalu, ki sem ga dobro začel, nato pa je mi Grosso s serijo zadetkov pobegnil. Na koncu sem z dvema zadetkoma prišel do možnosti za preobrat, toda ni mi uspelo zadeti balina,« je po izgubljenem finalu dejal Švara.

Ob treh srebrnih medaljah so Slovenci osvojili še dve bronasti medalji, ki so jih prispevali Dejan Tonejc in Marko Švara v igri dvojic ter Anže Petrič in Gašper Povh v štafetnem zbijanju.

Bero je s petim mestom dopolnil Petrič v hitrostnem zbijanju.

(foto: BZS)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down