Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Oskrbovanka ajdovskega VDC-ja na specialni olimpijadi na Poljskem do kar dveh zlatih medalj!

V ajdovski enoti Varstveno delovnega centra Ajdovščina-Vipava se lahko pohvalijo z izvrstnim športnim dosežkom, za katerega je zaslužna Katja Pegan iz Gaberij.

Na evropskem tekmovanju v alpskem smučanju v poljskih Zakopanah je osvojila kar dve zlati medalji, in sicer v veleslalomu in superveleslalomu.

''V prejšnjem tednu smo v VDC-ju vsak dan stiskali pesti in vsako jutro je bilo prvo vprašanje, ali je že kakšna novica s Poljske. Potem je prišla informacija o prvi zlati medalji, dan za tem še o drugi. Mi smo izjemno ponosni nanjo. Že to, da je bila vključena v slovensko reprezentanco in predstavljala naš VDC na mednarodnem smučarskem tekmovanju, je izjemno velik uspeh, da se tako lesketa in nas res navdaja z velikim ponosom. Katja nas uči, da je za tisto, kar rad rad počneš, vredno poskusiti in se truditi. Tako kot je na progi, je tudi nasploh v življenju. Za dosežek je potrebne ogromno predanosti, dela, vijuganja in včasih tudi tveganja, predvsem pa poguma. Čisto vsak od nas je drugačen, ima kakšno težavo ali omejitev, ampak nas to ne ovira na poti, da postanemo ne samo dobri, ampak celo najboljši in da iz te drugačnosti črpamo svojo moč tako kot naša Katja. Pokamo od ponosa,'' nam razkrije direktorica VDC Ajdovščina-Vipava Ivana Lavrenčič.

Omenjeno evropsko tekmovanje sodi pod okrilje Specialne olimpijade. Slovensko reprezentanco so zastopali štirje tekmovalci, ki so v konkurenci 100 tekmovalcev iz 11 držav osvojili osem medalj, vključno z dvema Katje Pegan.

47-letna Peganova se je smučanja naučila že v osnovni šoli, zadnjih 19 let pa trenira kot članica Specialne olimpijade Slovenije pod strokovnim vodstvom trenerja Rajka Brusa. Leta 2005 je bila tudi udeleženka svetovnih iger specialne olimpijade v japonskem Naganu.

Velikega dosežka so se v ajdovskem Varstveno delovnem centru zelo razveselili. Katji so pripravili veličasten sprejem, kot se za vrhunsko športnico tudi spodobi.

''Včeraj smo jo pred VDC-jem veličastno pričakali s čestitkami in objemi. Varovanci so se z zaposlenimi zelo potrudili, ustvarili so neverjetno vzdušje. V prejšnjem tednu so ji pripravljali transparente, plakate, okrasili so prostor. Vzdušje je bilo neverjetno z glasbo, rajanjem. Skušali smo in upamo, da smo ji tudi pokazali, da je vredno vsega truda in da si vso pozornost tudi zasluži,'' zaključi Lavrenčičeva.

(Foto: Lokalne Ajdovščina)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down