Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Olimpijski dan v Brdih z dvakratno olimpijko

V petek smo obeležili Olimpijski dan. V novogoriški Regijski pisarni OKS so ga izkoristili tako, da so se dan pred tem na OŠ Alojza Gradnika v Dobrovem družili z olimpijko Lidijo Kristančič (oz. v njenih tekmovalnih časih še Benedetič).

Na olimpijskih igrah je nastopila dvakrat: v Moskvi leta 1980 in Los Angelesu leta 1984. Spomine na začetke svoje športne kariere in šolskih dni je z učenci iste šole delila točno petdeset let po zaključku šolanja.

''Moram se zahvaliti Olimpijskemu komiteju, Športni zvezi Nova Gorica, Občini Brda in samemu ravnatelju, da me je sprejel na tej šoli pred toliko učenci. Navdušenje je bilo neverjetno, sem le dvakratna olimpijka. Mene bolj poznajo babice in dedki kot otroci, zato mi je bilo super, da spoznajo še mene in s temi avtogrami, ki sem jih ogromno napisala, jim bo ostal en lep občutek za zmeraj.''

Predstavila se je tudi Lidijina nečakinja Vita Benedetič, tekmovalka AK Gorica, ki je pred kratkim dosegla normo za nastop na evropskem prvenstvu za starejše mladinke, ki bo avgusta potekalo v Izraelu. Upa, da bo ponovila tetin nastop na Olimpijskih igrah, odlična priložnost se ponuja leta 2028 prav v Los Angelesu.

Foto: Facebook/Športna zveza Nova Gorica

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down