Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Odbojkarji in odbojkarice začenjajo z državnim prvenstvom

Z današnjim dnem se začenja slovensko državno prvenstvo v odbojki tako za ženske kot za moške.

Odbojkarice GEN-I Volley imajo pod taktirko povratnika na novogoriško klop Vasje Samca Lipicerja že na samem uvodu v prvenstvo zahteven razpored, začenjajo pa ob 18. uri na gostovanju pri SIP Šempetru v Savinjski Dolini. ''Menjava večjega dela ekipe od lani nam ne prinaša lahkega dela, sploh pa ne v začetku sezone, ko bomo od petih tekem bili na gostovanju štirikrat,'' pravi novi stari trener Goriških strel, ki jih je pred tremi leti popeljal do drugega mesta v domačem prvenstvu in do polfinala evropskega Challenge Cupa. Letos na podoben dosežek zaradi mladosti in neizkušenosti ne verjame.

S pomladitvijo se soočajo tudi pri kanalskem Salonitu Anhovo, ki svoje tekmovanje odpira ob 20.00 na gostovanju v Kranju pri ekipi Hiša na kolesih Triglav, ki je tradicionalno zelo neugoden nasprotnik. Direktor Miloš Grilanc računa vsaj na ponovitev lanskega četrtega mesta po rednem delu in uvrstitve v četrtfinale končnice: ''Za cilj v državnem prvenstvu smo si postavili uvrstitev med najboljše 4 ekipe. Našim tradicionalnim konkurentom ACH-ju, kamniškemu Calcitu in mariborskemu Merkurju prepuščamo vlogo favoritov. Ampak če bo prvenstvo potekalo, kot bi moralo in brez hujših poškodb, imamo tudi mi lepo priložnost za zasedbo četrtega mesta.''

Pravi spektakel se kanalskim odbojkarjem obeta že v soboto ob 19-ih, ko v domači dvorani gostijo najuspešnejši slovenski odbojkarski klub, sloviti ACH Volley iz Ljubljane.

Foto: Gen-I Volley (Facebook)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down