Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Prenovljeni dve teniški igrišči, konec aprila še ostala

Pri teniškem klubu Gorica pozdravljajo prenovo teniških površin. Prejšnji teden se je izvedla prenova dveh igrišč, v naslednjih dneh se bo odstranil balon in po odprtem prvenstvu Nove Gorice za fante in dekleta do 18 let med 21. ter 24. aprilom se bo izvedla še sanacija dveh ostalih igrišč.

Pridobitev pozdravlja predsednik Teniškega kluba Gorica Primož Strel: ''Kar zadeva nas kot Teniškega kluba, je stvar zelo dobrodošla. S tem bo, upajmo, urejeno tudi samo odvodnjavanje. Mi smo zelo zadovoljni, da je do te rešitve prišlo. Uredile so se tudi mreže, tako da je sam Športni park dobil neko novo podobo in s tem smo precej zadovoljni.''

Velika težava ostaja zimska sezona. Poročali smo že, da so se tenisači morali ob prodaji nekdanjega HIT šport centra posloviti od pokritih površin v Šempetru. Pod balonom v novogoriškem Športnem parku sta zgolj dve igrišči, kar močno otežuje treniranje vseh članov tenis kluba, sunek burje konec januarja pa je znova dokazal, da ni v najboljšem stanju.

Kako blizu smo novim pokritim teniškim igriščem, pove direktorica novogoriškega Športnega zavoda Aleksandra Fortin: ''V Zavodu smo pridobili nove ponudbe, sicer je bila odločitev ustanovitelja, da se gre v sanacijo starega balona. Osebno menim, da bi bila potrebna zamenjava z novejšim. O dveh igriščih je tudi že govora, potrebe so, vendar je tu odločitev ustanovitelja, ne toliko Zavoda kot upravljalca teniških igrišč.''

Prenova igrišč je stala dobrih 12.000 evrov. Na novogoriški mestni občini so tudi že dejali, da se težav tenisačev zavedajo, a si želijo zaradi velikega števila športnih društev vprašanje športne infrastrukture sestaviti bolj celovito. Je pa že v pripravi Strategija razvoja športa.

''Zunanji izvajalci imajo sedaj nalogo, da v naslednji fazi, računam da do meseca maja, izvedejo anketo med vsemi športnimi društvi, ki na tak ali drugačen način delujejo v Novi Gorici. Pridobili bomo informacije o njihovih potrebah. Ta strategija bo potem služila tudi za umestitev športnih objektov na ustrezen način. Računamo, da bo pripravljena do konca poletja, tako da bi septembra šla na mestni svet,'' pove župan Samo Turel.

(Foto: Facebook/Teniški klub Gorica)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down