Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Novogoriški župan Samo Turel sprejel bronastega odbojkarja Dejana Vinčića

Foto: Ana Rojc

Župan Mestne občine Nova Gorica Samo Turel je danes v Zeleni dvorani novogoriške Občinske palače sprejel odbojkarja Dejana Vinčića, ki je s slovensko moško odbojkarsko reprezentanco na zadnjem evropskem prvenstvu osvojil bronasto kolajno. Župan je Vinčiću čestital za uspeh, on pa mu je v zameno podaril svoj dres, v katerem je v bitki za 3. mesto Francoze spravil na kolena.

''Danes je tisti prvi dan, ko sem se dal v mir in pogledal določene elemente tekme. Čutim ponos in veselje, to, kar nam je uspelo narediti, je fantastičen rezultat. Vemo, da so Francozi ena najboljših ekip na svetu. Všeč mi je, kako smo odreagirali po izenačenju na 2:2, dobili pravo energijo v odločilnem petem nizu in pripeljali tekmo v našo korist ter pokazali pravo zrelost,'' je povedal Vinčić.

Zaradi poškodbe in operacije komolca sprva ni bil v kadru za prvenstvo, svoje soigralce je tako bodril od doma. Po poškodbi Gregorja Ropreta v polfinalu proti Poljski in naknadnem vpoklicu ni okleval – takoj je odpotoval v Rim, opravil en trening, pa še ta je bil zaradi utrujenosti reprezentantov bolj regeneracijske narave, proti Francozom pa je med drugim prispeval eno ključnih točk za zmago. Po tekmi je postala viralna njegova izjava, da bron sije kot zlato in da je namenjen za vso Slovenijo.

Da lahko gosti takšne osebnosti, je županu Samu Turelu v veliko čast: ''Pomeni pa tudi, kar sem Dejanu tudi povedal, željo, da bi skupaj z njegovo pomočjo in vsemi temi vrhunskimi uspehi ta čudovit šport še dodatno spromovirali tudi v naši občini, zanjo navdušili čim več mladih, ker je odrekanje, strast, vsi napori, ki so potrebni za tako velik rezultat, ena čudovita popotnica in plemenit cilj za vsakega mladega športnika.''

Za konec je dejal, da si želi, da bi na podlagi teh uspehov spodbudili čim več mladih, da bi se začeli aktivno vključevati v vrhunski šport.

37-letnemu veteranu Vinčiću, sicer rojenemu v Slovenj Gradcu, ki pa si je v Novi Gorici ustvaril dom in družino, iskreno čestitamo, prav tako njegovemu reprezentančnemu kolegu Janiju Kovačiču, ki se sprejema župana ni uspel udeležiti. Svoj dragoceni čas posveča družini, že konec tedna namreč izbrana vrsta odhaja v Tokio, kjer se bo borila za vozovnico na olimpijske igre, ki bodo prihodnje leto v Parizu.

Celoten intervju s prepoznavno slovensko ''devetko'' boste lahko poslušali v športni rubriki prihodnji ponedeljek, 25. septembra, okoli 17.30.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down