Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Novogoriški športni zavod s polnimi rokami dela

Tarik (9)
Foto: Facebook/Javni zavod za šport Nova gorica

V novogoriškem Javnem zavodu za šport so v zadnjem času aktivno pristopili k ureditvam in sanacijam določenih delov tamkajšnjega Športnega parka. Slednje so izvedli zaradi večje varnosti tako delavcev kot uporabnikov in energetske učinkovitosti.

''Uporabniki boste opazili, da smo prenovili oba ekonomata nogometnih društev, ki sta bila nevarna za uporabo, opravili smo veliko energetske prenove, prenovili smo tla v telovadnici Partizan in poskrbeli za dostopnost invalidov do Športnega parka. Postavili smo tudi servisni objekt in odstranili 'barakarsko naselje', če lahko temu tako rečemo, tako da bodo vzdrževalci imeli pogoje za delo in vzdrževanje športnih objektov,'' je povedala direktorica Aleksandra Fortin.

Tarik (8)

Ne samo pripraviti boljše pogoje, želeli so si tudi neposrednega vpliva na napredovanje športnikov, zato so nabavili napravo za testiranje hitrosti športnikov, ki omogoča natančno merjenje hitrosti gibanja in časovnih parametrov, kar trenerjem in športnikom omogoča boljšo oceno učinkovitosti treninga ter identifikacijo področij za izboljšanje: ''Nabavili smo tudi napravo za testiranje, t. i. celice, včeraj smo jo tudi preizkusili, namenjena pa je vsem športnikom, ne samo tekačem. Uporabna je mogoče na začetku priprav posameznih društev, od nogometa, košarke, rokometa, vsi so dobrodošli. Društva bodo dobila navodila, kako se prijavijo na testiranje, ki ga bo izvajala sodelavka na Zavodu za šport. To je pomembna pridobitev, mogoče za boljši pregled pripravljenosti športnikov.''

Tarik (7)

Kot za konec dodaja direktorica, bodo v kratkem zagotovo ponovno posegli po delih, saj je treba poskrbeti za energetsko učinkovitost, splošen izgled in varno uporabo. Športni objekti so namreč zastareli, a še vedno predstavljajo srce novogoriškega Zavoda za šport.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down