Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Novogoriški kolesarji ekipni državni prvaki

Foto Prispevki (13)
FOTO: Facebook/mebloJOGI cycling team

Letošnja sezona se je za novogoriški Kolesarski klub MebloJOGI PRO-concrete zaključila več kot uspešno. Na državnem prvenstvu na krožni stezi v Češči vasi pri Novem mestu so si izborili naslov članskega ekipnega prvaka na 4000m v postavi Matic Žumer, Mihael Štajnar, Marko Pavlič in Luka Vrhovnik. Temu je Pavlič dodal zlato v dirki na točke, bil je pa še bronast v posamičnem zasledovanju na 4000m.

Športni direktor Robert Jenko je ob uspehu povedal: ''Imeli smo neporavnane račune iz lanskega leta, ko smo v finalu izgubili proti domačinu Adrii Mobil za 0,17 sekunde, tako da smo v isti sestavi letos želeli obrniti tehtnico sebi v prid. To nam je tudi uspelo, Adria in ostali klubi v letošnjem letu niti niso sestavili konkurenčne ekipe, tako da smo se bolj kot s konkurenco zares borili z državnim rekordom,'' ki ga sicer niso dosegli, a kar je najpomembneje, državni naslov so prinesli v Novo Gorico.

Fantje, ki so dirkali na Dolenjskem, so bili zadnjič skupaj, saj nekateri odhajajo v boljše, večje sredine: ''V novi sezoni bomo pomladili ekipo. Pripravljamo teren za mlade v mladinskih vrstah. Dva kolesarja gresta v višje rangirano ekipo - Matic Žumer in Mihael Štajnar odhajata v Kranj, ki tekmuje na kontinentalnem nivoju. Veseli nas, da smo spravili dva kolesarja do klubov, kjer bosta lahko dobila dobre plače in s tem nadaljevala s svojim razvojem v kolesarskem svetu.''

Na zadnji dirki se je izkazal še en goriški kolesar – solkanski član blejske U23 ekipe Ribno Alpine Resort Mark Poberaj. Na tekmovanju dvojic v disciplini madison na 30km je skupaj z Luko Ziherlom osvojil bron, poleg tega pa bil še dvakrat drugi - na posamičnem šprintu na 200 metrov in na posamični vožnji na 1 kilometer.

  Deli z drugimi:
  Najbolj brano
  Aktualno

  Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

  Preberi več
  Ne zamudi
  Oglasi
  volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down