Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Novogoriški atleti domov s kar 7 odličji, Švara in Sosič državna prvaka v igri dvojic

Ak Gorica Dp Starejsi Mladinci Novo Mesto

Čez vikend se je v Novem mestu odvilo DP v atletiki za starejše mladince. Ponovno so se zelo dobro predstavili v AK Gorica, ki so domov prinesli kar 7 odličij – 3 zmage, 1 drugo in 3 tretja mesta.

V teku na 60m je Lan Costantini za stotinko prehitel klubskega kolega Žigo Božiča, ta pa je naslednji dan zmagal v teku na 200m. Izak Ziliani je bil najboljši v teku na 60m z ovirami, Teo Polanc je bil tretji v troskoku, prav tako Brina Bizjak, bron je v skoku v daljino osvojil Erik Žižmond.

Omeniti velja še Liana Bonasero in Nika Črva iz Posočja, ki sta v skoku v višino osvojila 2. oz. 3. mesto ter sežansko atletinjo Živo Pfeiffer, ki je v pionirski kategoriji v teku na 300 metrov postavila nov DR.

Včeraj je potekalo člansko državno balinarsko prvenstvo v igri dvojic, ki ga je gostila sežanska Skala. Zmago sta slavila domačina Marko Švara in Klemen Sosič, ki sta v velikem finalu ugnala Gregorja Korošca in Nika Švaro iz Marjetice Koper, bron pa je pripadel pivški dvojici Klemen Podgoršek – Mitja Kragelj.

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta so na najboljši možni način pozabile na izpad iz evropskega EHF pokala, saj so v novem krogu DP na gostovanju ugnale ekipo Ptuj Ormož s kar 31:21.

AlpaCem Kanal je po 2 zaporednih zmagah tokrat zabeležil poraz na gostovanju pri Krku. Izid je bil 3:1 v nizih za domačine, kljub odličnemu odporu pa so izgubile tudi odbojkarice GEN-I Volleyja. V Novi Gorici je bil s 3:2 boljši Calcit Volley.

Na košarkarskih drugoligaških parketih je Gorica tesno izgubila na gostovanju v Celju (69:64), doma pa je klonila tudi Sežana, od katere je bil boljši Zlatorog Laško (77:89).

V 15. krogu 1. slovenske futsal lige je Oplast Kobarid klonil na gostovanju v Sevnici s 5:2.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down