Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Novogoričanke v soboto po bron, še ne 17-letna Selena Leban prvič za člansko vrsto

Letošnja sezona prve odbojkarske lige za ženske je tik pred zaključnim dejanjem, novogoriške odbojkarice so prvi polčas v boju za končno tretje mesto suvereno dobile, ekipo SIP Šempeter so premagale s 3:0. Mlinarke jutri čaka povratna tekma s Ptujem.

Sprejemalka GEN-I Volleya, Selena Leban, je po tekmi povedala: „Najprej bi rada čestitala Šempetru za igro, ker so se tudi one borile, ampak, mi smo prišle s fokusom, določenim ciljem in glavami na mestu in se je res pokazalo, tudi če smo se borile na koncu, verjamem, da lahko v soboto še boljše igramo, kar je tudi naš cilj.“

In bron za zaključek prvenstva, o katerem se bo odločalo to soboto v Novi Gorici, tekma pričenja ob 18. uri. Selena Leban ostaja državnem prvenstvu z največ doseženimi točkami, nova pohvala je prišla tudi s strani novega selektorja ženske reprezentance, Marca Bonitte, ki je komaj 16-letno sprejemalko uvrstil v izbrano vrsto.

V njej sicer kar nekaj novink, med njimi tudi Fatoumatta Sillah, sedaj že nekdanja članica novogoriškega kluba, brez podajalke, Kanalke Eve Pavlović Mori v izbrani vrsti ne bi šlo, med Primorkami pa najdemo še Mirto Velikonja Grbac, sicer članico mariborskega kluba.

Odločilna bo tudi jutrišnja tekma v Športnem centru Ajdovščina, ko bo na sporedu povratno srečanje četrtfinalnih tekem v boju za uvrstitev v ligo za prvaka. Ajdovke lahko tekmo pričakajo mirno, so bile na prvi tekmi na Ptuju uspešnejše, in si priigrale prednost 13-ih zadetkov. Ajdovski klub je prejšnji teden razkril še eno okrepitev za novo sezono, poleg 23-letna Žive Čopi, ki se seli iz novomeške Krke, v mesto burje prihaja 21-letna zunanja igralka, dosedanja kapetanka Izole, Leila Mujanović.

(Naslovna foto: fb GEN-I Volley)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Dobre zgodbe tedna - petek

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down