Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nova Gorica bo v začetku maja gostila vrhunske teniške igralke

Untitled Design 2024 04 24t095719.543

Začenja se slovenska teniška turneja. Organizacija Tenis Slovenija v sodelovanju s partnerskimi klubi in občinami letos organizira kar 24 turnirjev serije WTT, ki bodo potekali po poteh Slovenskih železnic. Del projekta je tudi Nova Gorica, ki bo kot četrta teniška postojanka prišla v ospredje med 6. in 12. majem.

''V Novi Gorici bo v prvi polovici maja profesionalni ženski teniški turnir, na katerem bodo nastopale teniške igralke okoli 200. mesta na svetu. Moramo vedeti, da na svetu igra nekje 100 milijonov ljudi, tako da je to v bistvu svetovna elita, ki jo bo moč videti na teniških igriščih v Novi Gorici. K vsemu je zelo pripomogla Mestna občina Nova Gorica, ki se ji ob tej priložnosti zahvaljujemo za pomoč, podporo in razumevanje pri organizaciji tako velikega teniškega oz. športnega dogodka, in pa seveda Teniški klub Nova Gorica, ki bo to tudi organiziral,'' je povedal Gregor Krušič, direktor Tenis Slovenije, ki k ogledu vrhunskih teniških igralk vabi čim večje število ljudi.

Na turnirju bo prisotno tudi mnogo slovenskih igralk, prijave sicer še potekajo, tako da bo končen seznam nastopajočih znan v kratkem.

Turnir v Novi Gorici je zelo pomemben, saj so rezultati turnirjev serije ITF WTT vključeni v lestvici WTA in ATP. To profesionalnim igralcem oz. v našem primeru igralkam omogoča napredovanje na elitne turnirje serije WTA in ATP ter na koncu tudi na turnirje za grand slam.

''V Sloveniji letos organiziramo 25 profesionalnih teniških turnirjev, od katerih je 20 podobnih temu v Novi Gorici. To je prva stopnja na poti do največjih turnirjev na svetu. Nagradni sklad bo 15.000 dolarjev in na teh turnirjih tekmovalke dobivajo tisto zagonsko moč, da se potem lahko plasirajo na turnirje z višjim nagradnim skladom,'' doda Krušič.

Sicer pa se slovenska teniška turneja kmalu začenja v slovenski Istri, zaključi pa se jeseni v Ljubljani.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down