Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nova Gorica bo tudi letos gostila močan turnir v namiznem tenisu

Pink Ponk Turnir

Nova Gorica bo od te nedelje, 26. novembra, do prihodnje nedelje, 3. decembra, gostila svetovno prvenstvo v namiznem tenisu v kategoriji mladincev in kadetov. To bo prvo prvenstvo v tem starostnem razredu pri nas, na katerem bodo nastopili vsi najboljši na svetu.

''Igra se v ekipnem delu, dvojice, mešane dvojice in posamezno. Prvi del je ekipno tekmovanje, ki se zaključi v torek, nato pa sledi posamezni del in dvojice. V petek je finale mešanih dvojic, v soboto finale dvojic in nato v nedeljo finale posamezno,'' nam format tekmovanja predstavi predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije Tomaž Kralj.

Nastopilo bo približno 300 tekmovalcev z vsega sveta. Seveda bo nastopila tudi slovenska reprezentanca, katere pomemben del je domačinka Sara Tokić: ''Lani sem že bila na svetovnem prvenstvu v kategoriji U15 in sem v dvojicah z Romunko skoraj prišla do medalje (zmanjkala je 1 točka, op. p.), žal nam ni uspelo. Letos mislim, da sem še premlada za to, nisem tako dobra za U19, ampak se bom potrudila po sovjih močeh in upam, da zmagam 2 ali 3 tekme, da bomo vsi zelo veseli.''

Lani je Nova Gorica že gostila podoben turnir, letos pa vajo ponavlja. Župan Mestne občine Nova Gorica Samo Turel ob tem doda: ''To je po lanski generalki zagotovo najpomembnejši - v svetovnem merilu - športni dogodek v Novi Gorici oz. na Goriškem. Posebej smo veseli in se zahvaljujemo slovenski namiznoteniški zvezi, tudi mednarodni, da je Novo Gorico prepoznala kot primerno lokacijo za dogodek tako velikih razsežnosti.''

Turnir bo za severnoprimorsko regijo zelo pomembno tudi z vidika turizma: ''Na letošnjem svetovnem namiznoteniškem turnirju si obetamo približno 3000 nočitev in 400 gostov. Govorimo o prihodih že ta teden, 24.11. Verjamem, da bo mesto utripalo v namiznem tenisu, zato tudi naša ping pong sladica, kot smo jo imenovali, bo obeležila ta poseben športni dogodek za samo mesto in čezmejno ter širše, tudi mogoče v duhu EPK 2025,'' zaključi vodja prodaje v družbi HIT Suzana Pavlin.

Tekme bodo potekale v dvorani OŠ Milojke Štrukelj. Vstop na dogodek je za otroke prost, za odrasle nad 19. letom starosti pa velja simbolna vstopnina 5 evrov za celoten dan.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Maša Klavora in Mihael Uršič

Preberi več

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down