Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Nova dvorana bi dala zagon športnemu turizmu na Goriškem

Pred današnjim dnevom športa se je v Novi Gorici včeraj s predstavniki mestne občine, zavoda za šport in Atletskega kluba Gorica srečal predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar.

Pogovarjali so se predvsem o razvoju atletike v tem okolju tako na vsebinski kot infrastrukturni ravni. Česa si najbolj želijo v klubu, je povedal njegov predsednik Oliver Batagelj:

Dobnikar je ocenil, da so pogoji za razvoj te panoge na Goriškem dobri. Po njegovem bi bil izjemen doprinos, da se atletski stadion odpre širši javnosti, še bolj poveže s šolo in se na strani Cankarjeve ulice, nasproti obstoječih tribun, naredijo nove tribune s pokrito atletsko dvorano, ki bi omogočila priprave in tekmovanja skozi vse leto. Batagelj dodaja:

Predsednik AK Gorica verjame, da bi to sprožilo velik razvoj vseh športnih panog, ne le atletike, pa tudi ugodno vplivalo na turizem v Novi Gorici.

Meti kopja, diska in kladiva pa puščajo poškodbe na travnati površini, zato bi bilo po Batageljevem mnenju smiselno razmisliti o ureditvi temu namenjenih površin na drugi lokaciji, kot je bila nekoč ob Kornu. Ogledali so si tudi Športni center v Šempetru, ki edini v regiji združuje pokrito atletsko stezo ter stezo za skok v daljino in višino. Vsi akterji so si bili enotni, da bodo v kontekstu razvoja športnega turizma vse tri obmejne občine združevale moči skupaj z javnimi zavodi in ponudniki namestitev s podjetjem Hit na čelu.

(Foto - z leve: Aleksandra Fortin, Gabrijel Fišer, Simon Rosič, Roman Dobnikar, Suzana Pavlin, Oliver Batagelj, Erika Lojk, Črtomir Špacapan)

Deli z drugimi:
Aktualno

To sredo, takoj po 11.: Vse višji davki suše, lahko Vipavska dolina,"slovenski vrt" znova zacveti?

Preberi več

O nagrajenih inovativnih učnih oblikah in ljubiteljski kulturi - v ponedeljek ob 11h

Preberi več

KORAKI DO USPEHA: Kaj pa družbena odgovornost delodajalcev? Torek!

Preberi več

Parada učenja in Radio Robin V ŽIVO

Preberi več

Robin Hud festival v Deželi prijateljev

Preberi več
Ne zamudi
Pokrovitelji
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down