Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Nova dvorana bi dala zagon športnemu turizmu na Goriškem

Pred današnjim dnevom športa se je v Novi Gorici včeraj s predstavniki mestne občine, zavoda za šport in Atletskega kluba Gorica srečal predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar.

Pogovarjali so se predvsem o razvoju atletike v tem okolju tako na vsebinski kot infrastrukturni ravni. Česa si najbolj želijo v klubu, je povedal njegov predsednik Oliver Batagelj:

Dobnikar je ocenil, da so pogoji za razvoj te panoge na Goriškem dobri. Po njegovem bi bil izjemen doprinos, da se atletski stadion odpre širši javnosti, še bolj poveže s šolo in se na strani Cankarjeve ulice, nasproti obstoječih tribun, naredijo nove tribune s pokrito atletsko dvorano, ki bi omogočila priprave in tekmovanja skozi vse leto. Batagelj dodaja:

Predsednik AK Gorica verjame, da bi to sprožilo velik razvoj vseh športnih panog, ne le atletike, pa tudi ugodno vplivalo na turizem v Novi Gorici.

Meti kopja, diska in kladiva pa puščajo poškodbe na travnati površini, zato bi bilo po Batageljevem mnenju smiselno razmisliti o ureditvi temu namenjenih površin na drugi lokaciji, kot je bila nekoč ob Kornu. Ogledali so si tudi Športni center v Šempetru, ki edini v regiji združuje pokrito atletsko stezo ter stezo za skok v daljino in višino. Vsi akterji so si bili enotni, da bodo v kontekstu razvoja športnega turizma vse tri obmejne občine združevale moči skupaj z javnimi zavodi in ponudniki namestitev s podjetjem Hit na čelu.

(Foto - z leve: Aleksandra Fortin, Gabrijel Fišer, Simon Rosič, Roman Dobnikar, Suzana Pavlin, Oliver Batagelj, Erika Lojk, Črtomir Špacapan)

Deli z drugimi:
Aktualno

Izzivi digitalizacije ajdovskega gospodarstva - sreda po 11. uri

Preberi več

Goriški tek in hoja za upanje & Festival NVO v Novi Gorici

Preberi več

Investirajte v uspešen partnerski odnos – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

VELIKI DOBRODELNI KONCERT V DVORANI KOTALKALIŠČA RENČE

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2022

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Napovedujemo
Pokrovitelji:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down