Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nov zagonski veter za mlado renško jadralko Auroro

„Barcolana,“ izstreli 16-letna Aurora Ambrož, ko jo povprašamo, kakšna je njena prva asociacija na jadranje. Odmevno tekmovanje je seveda tudi na spisku želja mlade Renčanke, ki tekmuje že od svojega 9. leta dalje, med največje dosežke pa – v razredu optimist, v katerem je do nedavnega tekmovala – šteje peto mesto na lanskem evropskem prvenstva na Danskem in zmago na evropskem prvenstvu TeamRace, prav tako lani.

Sedaj si želi, tudi z novo podporo domačega podjetja Spintec, poseči še višje: „Vidim boljšo prepoznavnost v okolju in lažjo pot do ciljev, “ nam je povedala včeraj v restavraciji in baru Noe v Volčji Dragi, kjer je predstavila načrte nove sezone in cilje.

Jadranje je nevsakdanji šport, tudi zato jo je tako pritegnil, ponuja pa mnogo priložnosti in izkušenj, še pravi jadralka, ki tri do štiri-krat tedensko migrira v Trst na treninge. V letošnjem letu bo pisala novo poglavje, saj bo pričela tekmovati v razredu 420. "Na optimistu sem jadrala do septembra, zdaj pa sem zamenjala razred, prej sem bila sama, to je prestop in se je potrebno veliko novih stvari naučiti, vseeno pa mi ni bil težak ta pristop."

Gre za svetovno priznano kategorijo mladinske jadrnice za dvojno posadko, Aurora bo v vlogi krmarke, flokistke pa Tržačanka Anna Tesser. O ciljih in izzivih, ki jih prinaša nova kategorija pa: „Izzivov je veliko, saj sem šele začela s tem razredom in je veliko bolj izkušenih, vseeno pa je moj cilj, da se uvrstim na evropsko in svetovno prvenstvo.“

V podjetju Spintec nadaljujejo s podporo mladih, športnih upov v domačem okolju, direktor in večinski lastnik Goran Miškulin izpostavlja: „Dolgo let smo podporniki Smučarskega kluba Gorica in 10 let smo podpirali Ano Bucik na različne načine, zdaj pa smo se odločili, da poiščemo novo vzhajajočo zvezdo, in smo se odločili za podporo Aurore, ki je iz naše občine, Renče-Vogrsko, ki po že sedanjih rezultatih kaže, da je zelo ambiciozna in jo bomo podpirali v bodoče.“

Kot je še pojasnil, bodo v Spintecu in v restavraciji NOE organizirali tudi dogodka ob podpori najpomembnejših prvenstev za udeležbo, torej evropskega prvenstva na Poljskem v začetku julija in svetovnega prvenstva v Turčiji konec julija.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down