Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nogometno društvo Bilje vse bližje novi, večji in pokriti tribuni

Nogometno igrišče v Biljah, za katerega je najbrž marsikdo že slišal zato, ker so se tam odvijale dobrodelne tekme z udeležbo svetovno znanih zvezdnikov, bo morda le dobilo sodobnejše tribune.

Gradnjo je občina napovedovala za minulo jesen, župan Mauricij Humar razlaga, da je pa zdaj res vse pripravljeno. In verjame v skorajšnjo zeleno luč upravne enote: “Pričakujem, da bomo v kratkem času začeli z gradnjo. Morali smo še nekoliko spremeniti gradbeno dovoljenje. Gre sicer samo za manjši odmik, vendar smo morali vseeno še enkrat pridobiti soglasja soglasodajalcev. Ta imamo zdaj vsa pridobljena, vse je praktično urejeno, tako da samo pričakujemo postopek na upravni enoti, ki pa naj bi tudi v kratkem času bil speljan. In tako da potem res začnemo čimprej z gradnjo teh tribun, da bodo novo nogometno sezono Bilje začele z igranjem ob, upamo, polnih tribunah tudi na novem delu.”

Po obnovi bo v Biljah 500 sedišč namesto sedanjih 250 in del tribun bo dobil streho. Kot pravi predsednik nogometnega društva Sebastjan Komel, se to sklada s tekmovalnimi pravili za drugo slovensko ligo: “Za nogometno društvo Bilje je investicija zelo pomembna, tudi ker so zahteve Nogometne zveze Slovenije za drugo ligo obvezna tribuna s pokritim VIP prostorom, tako da je bilo to v bistvu neizbežno. Z občino smo se začeli pogovarjati nekje pred enim letom in po zagotovilih župana naj bi se v kratkem to tudi začelo. Jaz upam, da bo do konca te sezone investicija zaključena in da v naslednji sezoni, ko bomo še vedno drugoligaši, bomo lahko igrali doma, ker v nasprotem primeru bi morali gostovati nekje drugje.”

Seveda pa posodobitev, za katero ima občina v proračunu rezerviranih 235 tisočakov, ne bo zgolj prilagodila igrišča standardom, marveč ga bo predvsem naredila udobnejšega.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Maša Klavora in Mihael Uršič

Preberi več

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down